Борисов се похвали с Ф-16: Закупихме най-доброто в света!

Ние сме една от държавите, които най-добре се възползвахме от плана Юнкер и за България заработи много добре.

Много инвестиции сме направили.

Щом народът има вицепремиера Каракачанов, аз имам министрите Горанов и Караниколов.

Това заяви премиерът Бойко Борисов на бизнес закуска с представители на Американската търговска камара, пише Канал 3.

„Закупихме за нашите пилоти най-доброто в света. Не се изкушихме да дадем по-малко пари. Можеше и да ги дадем за пенсии и заплати, но нашите пилоти заслужават най-доброто. Всички съседни държави са въоръжени с F-16. Беше подло, защото ни обвиниха в лобизъм за сделка между българското и американското правителство. Никога по никакъв начин не е ставал разговор за нещо, което да прилича дори на лобизъм. Във всичките ни разговори са участвали и посолството, и американските власти. Беше подло, но с финансовия министър, както и с министъра на отбраната, го направихме необратимо“, каза той.

Нима е лесно да направиш колектор за газов хъб? Той се строи. След 10-тина дни ще ги покажем и са впечатляващи“, добави още Борисов.

„В много сфери се направиха много неща, нима не съм ги изброявал всичките? Това, което постигнахме – да признаят историята ни, от премиера Нетаняху до организации, да признават какво е направил българския народ за евреите. Не само да го признават, но и да го говорят и рекламират. Това не е лесно“, сподели премиерът.

„Caмo хубaви нeщa ce чувaт зa нac, и caмo зa cвършeнa рaбoтa. Ниe cмe eднa oт държaвитe, кoитo нaй-дoбрe ce възпoлзвaхa oт плaнa „Юнкeр“. Изключитeлнo гoлeми пaрични пoтoци уcвoихмe“, зaяви oщe тoй. „Вcички нaши cъceди ce рaдвaт, чe прaвим гaзoви мaгиcтрaли, зaщoтo щe ce възпoлзвaт oт тях. Вcичкo e впeчaтлявaщo. Дoкaтo другитe гoвoрят, ниe прaвим мaгиcтрaли“, кoмeнтирa oщe прeмиeрът.

„Аз имам редкия шанс за вицепремиер да имам историк в лицето на Каракачанов. По темата трябва ли Северна Македония да влиза в ЕС и НАТО сме на едно мнение“, добави Борисов.

„Няма лоши инвестиции, но са ни любими тези, които предлагат много работни места и високи заплати. Европа се отърсва от старите си доспехи и се ориентира към Запада. Ние не правим нищо без нашите съседи и другите ни партньори.

Източник: Канал 3, Petel.bg