Борисов се похвали: Важното е, че българите спят спокойно

Министър-председателят Бойко Борисов е в Шумен, където инспектира стадион „Панайот Волов“, за който правителството отпусна 3 милиона лева за ремонт.

Това пише новини.бг.

Премиерът е поканен да изгледа приятелската футболна среща между отборите на „Шумен 2007“ и „Волов“, а преди това лично инспектира в какви условия тренират футболистите на стадиона. „С тези 3 млн. лв. първо ще оправите терените, после ще започнете да събаряте опасните места. Първото, което трябва да направите, е да подмените всичко рушащо се със здраво. Да има къде да транират децата“, заяви Борисов.

„Днес бях на състезание с коне. Напълни ми се душата. Иска ми се, сега с Горанов говорих, един републикански хиподрум да направим, за да може всички селски състезания на него да се провеждат“, разкри премиерът. „Започвайте, като дойда следващия път, ще ви дам още. Сега няма да ви давам повече, защото ви знам, ще ги изхарчите и ще кажете, че не ви стигат“, каза на хората Борисов.

Премиерът каза, че е обещал козирка на „Левски“. „Всичко е работа на ръководството и никой бизнесмен не може да бъде накаран на сила да поеме ръководството. Видя се, че имат огромна фенска маса, да мислят и ние можем да помогнем. Както правим и други стадиони и там ще помогнем“, поясни той.

На въпрос дали ще се срещне с медицинските сестри, премиерът заяви, че всички тези хора тук могат да се качат на козирката и да искат. Той допълни, че всичко, което са поискали до този момент, е направено.“ Видя се, че заплатите не са такива за които се говори. Винаги съм имал уважение към тях, след понеделник ще предложим един пакет и да видим как ще работим“, уточни премиерът.

Борисов коментира и темата за мигрантската криза. „Дават ни за пример, но има напрежение в Гърция. Натискът на нашата граница е нулев, споразумението с Турция важи с пълен обем. Сега и с Урсула фон дер Лайен си общуваме, дори сега й пратих снимки от днес и тя се убеждава, че в България няма етническо напрежение. Но четири години проспаха положението в ЕС и съм им го казвал. Когато ние си защитавахме границата те не го направиха. Черно море е толкова топло колкото и Егейско, но важното е, че българите спят спокойно. Помните Харманли, Овча Купел, центъра на София когато се разхождаха хиляди мигранти и колко е спокойно днес. Дано се реши този проблем, защото това ще се отрази на туризма и инвестициите, но ние продължаваме да си изпълняваме задълженията, нулева нелегална миграция“, подчерта премиерът.

„В момента се работи усилено за чисто новия водопровод. Има пари и е въпрос на процедури. По интересен е проекта Дунав, а бившите комунисти малко са помогнали защото терените са отчуждени, подготвя се в момента и ще помогне на целия регион да има вода“, обеща Борисов.