Борисов се похвалил на Тръмп: Имаме най-висок ръст на икономиката в Европа

Премиерът в оставка Бойко Борисов е провел телефонен разговор с новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп.

Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Бойко Борисов се похвалил на Доналд Тръмп с ръста на икономиката ни, като един от най-високите за Европа.

„Премиерът в оставка запозна Доналд Тръмп с макроикономическите показатели на страната ни, като отбелязал ръста на икономиката, който е един от най-високите за Европа, нулевата инфлация, ниските данъци и нисък външен дълг. Той посочи, че тази стабилност, както и ролята на България в региона, я правят едно от най-сигурните места за инвестиции. Обсъдени бяха и мерките, които страната ни предприема за диверсификация на енергийните източници и трасета“, се казва в съобщението.

Премиерът в оставка казал още на Доналд Тръмп, че е нужно да бъдат прекратени военните конфликти, за да се нормализира обстановката в света и най-вече в Европа, която е залята от бежанска вълна.

„На плещите Ви лежи огромна отговорност, става въпрос за човешки животи по целия свят“, казал Бойко Борисов на новоизбрания президент на САЩ.

От своя страна Доналд Тръмп изразил желание в най-скоро време да се осъществи среща между тях. Той предал чрез Бойко Борисов пожеланията си в навечерието на Коледа за благополучието на българския народ.