Борисов се закани: Искам да кажа на моите опоненти, че времето на моята толерантност приключи!

„Искам да кажа на моите опоненти, че времето на моята толерантност приключи! Толерантност, толерантност, толерантност, докога. Тези, които докараха Батко и Братко, сега ще строят магистрала, без да крадат – това е нахалство!“.

Това каза с осъдителен тон Бойко Борисов при представянето на управленската програма на ГЕРБ.

„На нас не ни е позволено да обещаваме неща, които не можем да изпълним. Не можем да ви храним с информация, която обещава бомбастични неща и затова една седмица работихме върху едно по-успешно управление, което можем да направим – с наличностите на икономката, бюджета, финансите“, заяви Бойко Борисов.

Той подчерта, че всяко правителство надгражда това, което е правило предишното.

„Ако всяко правителство преди нас беше правило по една магистрала, нямаше да се налага ние да правим по шест наведнъж. Същото е положението и с метрото и пречиствателните станции. 2,5 млрд. живи пари изплатихме тази година на американските и руските централи. Ако тези пари бяха дадени за заплати на учители, какъв щеше да е икономическият растеж на България през 2016 г.?”, коментира обвинително той.

Бившият премиер изтъкна, че по време на двата му кабинета са били положени огромни усилия за намаляване на престъпността, грабежите и поръчковите убийства. Изключително много работа се била свършила за подобряването на инфраструктурата и облика на населените места в страната, които преди ерата Борисов били в лошо състояние.

„Можем да надградим постигнатото според наличностите на бюджета и възможностите на икономиката. При този темп на повишаване на събираемостта считаме, че е възможно да се създаде по-стройна организация в дадени сфери“, обясни лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов се закани и на политическите си опоненти, че времето на неговата толерантност е приключила.

„Времето да търсим толерантността, съединението на нацията свърши – две години го правихме. Темата за проверките само ме радва. Да видим какво ще изкарат. Много добре знам, че това, което правят сега, е страна в предизборната кампания. Всяко едно изречение, което спестява чудовищните манипулации и кражби, се опитват върху нашето име да го насложат. Тези, които разбиха КТБ, не могат да го припишат на нас, защото ние бяхме в опозиция“, коментира Бойко Борисов.

По неговите думи фалшивите новини, които се правят и манипулират, няма да се оставят вече без отговор.