Борисов: Ще дойде ден да пожалите за мене

Ще дойде ден да пожалите за мене, защото ви се вижда лесно, но хич не е лесно, заяви премиерът Бойко Борисов в Правителствената ВИП зала на летище София преди да отпътува за Анкара.

„Всички разговори, които съм провел последните дни, са по искане на моите колеги. Конфликтът в близост до нас влияе.

Ние имаме нула миграция. Такива конфликти са голяма бомба за бъдещето – те влияят върху бизнеса, икономиката. Когато имаме и този щам на грипа и коронавируса, този конфликт може да бъде и опасен”, добави той.

Премиерът обяви, че утре сутрин ще съобщи хубава и голяма новина, свързана с отношенията между България и Турция.

„Ние не сме посредници, ние сме държава, която може да бъде засегната. Всички ми се обадиха. Някои по два пъти. трябва да проведа 14 телефонни разговора, преди да излетя обратно от Анкара. Макрон ми звъня дори преди да тръгна. Каза ми: „Вярваме ти, подкрепяме те“, разкри Борисов.

„Само на нас ни се даде да организираме среща ЕС – Турция. Ще поискаме да продължим приятелските, добри междусъседски отношения. Не, че са заплашени. Но в Азия имат други порядки. Два милиона маски от Холандия сме договорили, трябва да пътуват. Аз нито отменям, нито давам акъл. Мисля, че постъпихме правилно като се вслушахме в експертите“, обясни премиерът.

Борисов заяви още, че с Каракачанов и Валери Симеонов имат прекрасни отношения.

Източник: 19min.bg