Борисов си е все премиер, а ние – ние сме пълни тъпаци!

Седя си в местното кафене и се чудя защо този Борисов си подаде оставката без никой да му я иска, направи парламентарна криза и после пак си дойде на власт без никакви проблеми?

„Кво се чудиш?”, рече ми Пешо, местния специалист по кофите за боклук, човек който много се рови в кофите, попадат му какви ли не неща и е много начетен. Много работи е видял Пешо, та той ми светна за „Номера на Борисов”:

Ами Борисов печели едни избори, съставя си правителство, ама това правителство по Конституция не може да управлява повече от 4 години. На Борисов това хич не му харесва, той иска да си управлява повече от 4 години, иска да управлява колкото може по-дълго, ако може и докато е жив!

И така, управлява си той две години, съвсем умишлено се лови на бас за нещо за което е сигурен че няма да стане и че ще загуби баса. Губи баса и както се е басирал подава оставка.

Предизвиква парламентарна криза и нови избори, като знае, че при тези избори разни навлеци дето са се залепили за него няма да влязат в новия парламент, печели си изборите чрез мрежата която е създал в цялата страна, чрез хората които са зависими от него и хоп отново е първа политическа сила. Прави си следващия кабинет за още 4 години и ето, че вече си е осигурил 6 години власт!

Прави коалиция с откровени идиоти за които е сигурен, че рано или късно ще влезе в конфликт, ще им се разсърди и след 2-3 години отново ще подаде оставка много обиден.

Отново парламентарна криза, нови избори и докато другите се усетят, той вече съвсем здраво окопал се със свой хора във всички сфери на държавата печели изборите, съставя нов кабинет под съответния пореден номер и отново получава 4 години право да управлява държавата!

Годинките на управлението му се увеличават и вместо само 4 години си осигурява още 4.

Като ги събере човек за девет години, 2 от първия кабинет, 2 от втория и евентуално 3 години от третия… вече стават 7 години, към тях като прибави и новите 4 които ще си „спечели”, стават 11 години …

И Борисов си е все премиер!

Толкова е просто и елементарно, вика Пешо, елементарна аритметика!

Така ми рече клошаря Пешо, а аз Пешо много го уважавам и му вярвам.

Умен човек е Пешо, хитрец е този Борисов, а ние – ние сме пълни тъпаци!

Кирил Стаменов, Фейсбук