Борисов: Стига с тези мигранти. Омръзна ми. Нека да пренасяме туристи, енергия, бизнес

Премиерът Бойко Борисов и министър – председателят на Черна гора Душко Маркович дадоха съвместен брифинг пред журналисти след срещата им на четири очи.

„Стига сме говорили за мигранти, нека да пренасяме туристи, енергия, бизнес. Омръзна ми, 3-4 години само за мигранти говорим“, заяви той, пише novini.bg.

„Предложих на колегата да направим едно смесено дружество за пренос на ел. енергия, още нямаме резултати, за да го обявяваме пред вас като новина, но мисля, че това ще е успешен проект. Надявам се, през следващите 3-4 месеца да направим икономически форум, да подготвим една подобна структура, която да бъде финансирана. Черна гора и Италия правят нещо уникално. Ние имаме енергия, можем да направим нещо подобно. Доста теми разгледахме, но за да не звучи бомбастично – това ще е един балкански проект с участие на всички държави, които имат интерес, стига сме говорили само за мигранти, да пренасяме туристи, да пренасяме бизнес и енергия, завърши Бойко Борисов.

„Ние сме партньори в НАТО. Заедно проведохме съвместно учение, което е много силно за защитата на нашите държави. И по време на Австрийското европредседателство трябва да положим усилия за приемането на Черна гора, която е подкрепена от всички български институции“, заяви още премиерът Бойко Борисов.

„Ние успяхме да направим доста неща през периода на европредседателството“, не пропусна да подчертае той.

„Много се надяваме колегите от Сърбия и Косово да продължат мирния процес, без да се бъркаме в тяхната работа, разчитаме изключително много на тях“, каза още Борисов.

Източник: Petel.bg