Борисов: Строим магистрали и санираме жилищни сгради на най-ниски цени

Цените на българското строителство на магистрали, жп линии, пречиствателни станции са най-ниските. Това потвърдиха и от Строителната камара, с които разговаряхме днес.

Това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в своя Фейсбук профил.

Свидетели сме на политическа атака, абсолютно несъвместима с логиката относно това, че големи компании или определен брой са взимали поръчките. Много повече са малките и средните компании. Опонентите ни много добре знаят и сами го казаха, че големите инфраструктурни проекти могат да се правят само от фирми с необходимия капацитет. Очаквам следващите срещи на партиите със Строителната камара, за да видя тогава тези, които говорят така лековато по темата, какво ще кажат на строителите.

По повод политическите атаки и опита да се дискредитира програмата за саниране от БСП, за да оправдаят спирането ѝ и желанието си да пренасочат парите към поредния им „Голям шлем”, днес от Строителната камера категорично заявиха, че са против.

Нещо повече, КСБ счита, че в момента цените са на критичния минимум, който осигурява изпълнението на програмата. Сами може да се убедите какво сме направили чрез тази програма, да видите какво е било преди и какво е сега. И това не е само социално подпомагане за живеещите, но и икономически стимул за малкия и среден бизнес в общините. Работата на правителството е да създава качествена среда, а бизнесът плаща заплати и създава работни места.