Борисов: Тази демокрация в България, в която не можем да си плащаме сметките, ни идва в повече

Бойко Борисов за пореден път атакува елегантно вътрешния министър.

Не ставам депутат, за да нямам имунитет и да може да се развихри Рашков (Министърът на вътрешните работи – бел.а.).

Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на пресконференция.

Борисов бе избран за народен представител в 45-ото и 46-ото Народно събрание, но и двата пъти се отказа.

Кандидатирам се за депутат, за да водя листата и хората да видят, че участвам активно в кампанията, добави той.

Борисов допълни, че трябва да се изчакат резултатите от изборите, за да се говори за коалиция, пише eurocom.bg.

„Държавата е при Вера Су – на дъното. Говорих с кмета да се издаде АКТ 16, за да може служебното правителство да има лятна вила“, каза Борисов, цитиран от Фрогнюз.

„България е в тъмночервената зона. Радев и Кацаров доведоха България там. За 6 – 7 дни са загинали 600 – 700 българи. Кой ще дойде в България? В Европа се пукат по шевовете стадионите, а ние играем пред празни трибуни. Къде е логиката на Кацаров и Радов по дискотеките да има хора, а на стадиона на открито да няма, в паралелките в училищата да няма“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Аз мога да предложа на Румен Радев да направим лицеви опори на кокалчета. Това не е смешно вече, народът гине, цените полудяват, а ние си правим туризъм“, възмути се бившият премиер.

„Дали ще има импийчмънт на Радев и оставка на служебното му правителство. Това вече не вълнува хората. Дали ще успеем да овладеем инфлацията и цените, какви мерки ще се предприемат“, попита Борисов. „Няма ли по-хубаво от санирането на жилища и сграда. Сега Европа ни дава 2 млрд. лв., за да си оправим блоковете, защото след няколко години хората ще трябва да бъда изселени от тях. И Европа ви казва, ето ви, направете си. Само че ние казваме „не“, ще ходим и ще купим най-скъпите батерии, за да спестим 30-40 минути ток… За да се нагушат някои“, критикува лидерът на ГЕРБ.

Христо Иванов, заслепен от лъжите си, е заслепен, че шефът на РИК-Стара Загора е от „Има такъв народ“. Те са изпратили документите, Ципов ги е приел. Те са си направили некадърно документите. Ние плащаме на юрист да ни ги прегледат документите. И сега Христо Иванов да излезе и да каже, че е некадърен юрист и не може да си регистрира листите. И напук на всички закони, сега Ципов ще излезе и ще направи предложение, за да можем да регистрираме листите на Христо Иванов“, отсече Борисов, цитиран от Благоевград24.

„Христо Иванов не може да смята. Христо, ще си скъсат юристите ни книжките заради теб, за да можеш да си регистрираш листите. Яд те е, че Киро и Асен си направиха партия и гледаш да си го изкараш на нас. Какво си бършеш ръцете с нас? Много сме големи, не сме салфетка, за да се бършеш с нас“, изригна лидерът на ГЕРБ.

„Наши партньори ще са всички и никой. Освен Мая, която се предлага на всички, всички други казват, че не са водили разговори. И ние не сме водили, ще ги водим след изборите. Но половин милиард за избори и пак да няма резултат, дори и тази демокрация в България, в момент, в който не можем да си плащаме сметките, ни идва в повече„, каза още бившият премиер.

Източник: Petel.bg