Борисов: Те не могат да боядисат това, което ние сме построили, а искат да ни изчегъртат!

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе посрещнат с овации и ставане на крака от участниците в предизборното събрание на партията в Монтана.

Заедно с него са зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев и лидерът на МГЕРБ Георг Георгиев.

„Имате редкия шанс днес да няма мачове“, пошегува се Борисов в началото на словото си към членовете и симпатизантите на ГЕРБ.

„Когато тичаш сам напред, скачаш първи, но всички, които са зад теб и не могат да те стигнат, се обединяват срещу теб. Те не могат да боядисат това, което ние сме построили. Те никога не могат да постигнат това, което ние сме направили за 10 години. За 10 години БВП се увеличи с над 90%“, заяви бившият премиер.

„Аз съм добронамерен човек и затова им казах – направете си правителство, въпреки че имаме най-добрия резултат. След толкова години управление ни подхожда да бъдем опозиция. Те не го приеха – на инат. И нашите приятели в съседна Гърция вече работят с 30 млрд. евро. А 12 млрд. чакат да бъдат взети за Северозапада. На инат не го приеха“, отбеляза още той по повод Плана за развитие, който още не е пратен в Брюксел.

„Нека направят правителство, по-добро от нашето. Не съм го очаквал това! Контрабандистите – в митниците. Мога да кажа – кой къде, кога, кеш, тирове. Данъчните измамници оглавиха институциите, а крадците на ДДС – фондовете. Само за един месец! А Бойко Рашков започна да чисти,“ коментира още лидерът на ГЕРБ.

Той изтъкна, че няма нито един факт за обвиненията в подслушване. Но петното върху управлението на ГЕРБ вече е факт.

„Вчера чух за чудовищен натиск на избиратели в Смолянско. Някой много искал да се връща на власт. А ние не искахме власт, а да управляваме заради хората. И направихме много, включително и за доходите. Днеска Радев казал, че близки до мен бизнесмени по закона „Магнитски“… Какви „близки до Борисов“?!“, попита той.

„Накрая човек няма да поиска да се занимава с политика по тая логика. Защото всичко се вижда – от взимането на торбите, през митници, данъчни фондове и т.н. Трябва да ни махнат по някакъв начин – ами да не се явяваме на избори ли? Нека да се успокоят тия хора,“ коментира още Борисов.

„Те видяха, че нас не могат да ни бият. В момента хората ги е страх. Уволняват, махат ги, само защото са от ГЕРБ. Кога е било такова нещо?! Кого ние сме махнали по тоя начин? Кого сме „чегъртали“? Цялата власт е в тях, всичко, еднолична власт – ботуши! И пак ГЕРБ е виновен – върти, суче – Борисов виновен. Ама ние сме опозиция. Какво ви пречим? С какво ви препятстваме?“, попита той.

Борисов предупреди за изборни манипулации с машинното гласуване.

„Мая Манолова с ИТН и ДПС се събраха и се сдушиха. Хайде, управлявайте! Но в ГЕРБ има много опитни хора. Народът има памет. Ако разделим нещата – социална, вътрешна, външна, икономическа политика – те изпълняват абсолютно всичко, което ние сме направили. Кое не им харесва? Да вкарат на БСПь кадри на „Да, България“, разбира се… Нека си носят на гръб това служебно правителство. От вас искам кураж, смелост. И това ще мине! И ние трябва да се запазим – когато народът започне да страда, когато започнат проблемите, да има кой да им се притече и да помага“, заяви още лидерът на ГЕРБ.

Той изтъкна, че 3 млн. ваксини, които сега са разпределени за имунизациите, са осигурени от правителството на ГЕРБ, но предупреди, че ако не се ускори ваксинационната кампания, коронавирусът ще ни удари пак.

„Един много добър приятел, навремето, като станах главен секретар и налетях на мутрите, които сега са парламентаристи, ми каза: „Няма да се плашиш. Ако се плашиш, няма да го показваш“. Те са по-уплашени от нас, защото видяха с какво разполагаме. Контрабандисти, дедесари и минимум управленски опит. Няма да се плашите!“, заяви още Бойко Борисов.

Източник: Епицентър.бг