Борисов трябва да изхвърли веднага скатаджията на боклука, заради обидите към руския патриарх

ВСЯКО ЗЛО – ЗА ДОБРО ?

Валери Борисов подписа вчера смъртната присъда на правителството.

С квалификациите по адрес на Всерусийския патриарх Кирил вицето превърна България във враг на православна Русия. Така ще бъде, поне докато Борисов е на власт. Оттук нататък, колкото и да изкара до леталния миг, за кабинета ще може да се говори в минало време и с отвращение.

Разбира се, Бойко Б. все още може да отмени наказанието. Но трябва да изхвърли веднага скатаджията на боклука. Като го виждаме колко е стресиран, по-вероятно е да предположим, че няма да приложи спасителната мярка. Просто ще се остави да бъдат завлечени заедно в клоаката на историята.

Всъщност вицето върши черната работа на американското посолство. След като не успяха да намалят руското влияние или да настроят българите срещу Русия, оттам подкокоросаха такива враждебни изявления от наши официални лица, които да настроят руснаците срещу България. Плевнелиев подхвана увертюрата, Борисов удари финалния акорд.

Последиците от изпълненията на Валери Б. напомнят за ефектите от решението на друг престъпник, бивш министър-председател на България. Като обявява през 1943 г. война на САЩ и Англия, Богдан Филов им дава претекст да бомбардират София. След края на войната Филов е съден и разстрелян, но какво от това ? В развалините на безумното решение са загинали над 4400 невинни софиянци и повече от 12 000 сгради са разрушени.

Русия няма да бомбардира. Но със сигурност ще намери начин да покаже, че който търпи такива управници, не може да очаква добри новини. Америка и Европа са спотаили дъх пред новите руски оръжия и на каквото и изпитание да бъдем подложени, няма да си мръднат и пръста за нас.

Така че или Валери Б. ще изхвърчи от кабинета или за нас идват мъчителни дни.

Великите държави не обичат да бъдат обиждани и наказват сурово престъпването на правилата, особено когато нарушителите са на власт и имат подлизурска слава.

Васил Василев, Фейсбук