Борисов: Трябва да се обединим срещу пълзящата диктатура, която опитват да наложат нашите опоненти

„Днес е един хубав празник – Търновската конституция, а и колегата Върбанов има рожден ден.

С „Никола Петков“ ни е най-лесно да подпишем споразумение, защото дядо ми е бил от „Никола Петков“.

Трябва да обединим всички сили срещу пълзящата дикатура, която се опитват да наложат нашите опоненти. Те зле прикриват целите си и много са видни техните брутални действия.“

Това заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов при подписването на споразумението за подкрепа за предстоящите евроизбори с БЗНС „Никола Петков“.

„Надявам се да направим едни добри листи и за предстоящите местни избори с по-малките партии по места. В ГЕРБ вече сме узрели за това и не говоря само за резултатите от изборите. Благодаря ви, че сте тук толкова рано сутринта, но искаме да подписваме тези споразумения преди началото на работния ден и всичко да е ясно и прозрачно“, завърши Бойко Борисов, цитиран от Новини.бг.

Провокирани от писмото на председателя на ЕНП Жозеф Дол ние решихме да се обединим с всички партии, които защитават идеите и ценностите на ЕНП, каза пък зам.-председателят на ГЕРБ и председател на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов по време на подписването на споразумение за политическо партньорство с ПП „Никола Петков“. „Предстои да подпишем подобно споразумение с Гергьовден и Съюза на репресираните от комунизма в България. Водим разговори и с Български демократичен форум“, разкри Цветанов.

„Ангажираме се да мобилизираме нашите симпатизанти и да работим за една категорична победа на изборите на листата на ГЕРБ. Нашето партньорство датира още от първите евроизбори и се надявам, че ще победим и на тези“, каза от своя страна председателят на ПП „Никола Петков“ Венцислав Върбанов.

„Искам да изкажа възхищението си от работата на френските пожарникари. Дано причината за пожара да се окаже немърливост, защото Нотр Дам е знакова катедрала, а в момента всички сме в очакване на великденските празници“, каза премиерът Борисов в началото на изявлението си.

Източник: „Епицентър“, Гласове