Борисов унижава България. Това е позор и повод за още по-голям протест

За да се подиграе с Борисов и Сидеров и да си отмъсти, защото трябва да се маха от властта Валери Симеонов номинира любовницата си за вицепремиер, чиято компетентност е трупана като юрисконсулт на топлофикация София.

Знаейки, че няма как да му откажат, защото конструкцията ще се събори и 10 млрд ще се превърнат в мираж.

Вместо да му зашлеви шамар и да го изгони, Борисов му кляка и се унижава. Унижава не само себе си, но и цяла България с тази номинация.

Това е позор и повод за още по-голям протест.

Явор Дачков, Фейсбук

Може би е разбираем този сарказъм на Валери Симеонов към Борисов с избора на любовницата си за вице. Обиден е, засегнат е, всичко му кипи вътрешно от несправедливост, както е убеден. Но трябва да сме благодарни, че не номинира домашния си любимец. Има подобни случаи в историята. Във всеки случай, по-голяма гавра с изпълнителната власт не се е случвала в уж приключилия преход.

Богомил Бонев, Фейсбук

Марияна Николова е предложена за вицепремиер

„Предлагам на Народното събрание да избере Марияна Петкова Николова за заместник министър-председател по икономическата и демографската политика” – това пише в официално предложение на премиера Бойко Борисов до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, съобщи бТВ.

Документът слага край на спекулациите кой ще замени в правителството подалия оставка Валери Симеонов. Марияна Николова е бивш началник на кабинета на националиста и е юрист.

Днес гласуването на нейната кандидатура е първа точка на пленарното заседание.