Борисов: В цунгцванг сме. Следващата партия може да издигне Кубрат Пулев за премиер. Това не е сериозно

„Държавата ще бъде изправена пред хаос следващите месеци – без парламент, без избрано от народа правителство, с един кандидат за президент, който да бъде избран за тази работа.

Естествено, че не можем да разчитаме разединителят на народа да бъде обективен.

За това всички бързат и правят.“ – каза Бойко Борисов на партийна среща на ГЕРБ, излъчвана на живо по Фейсбук.

„Аз мислех, че сме в патова ситуация, а ние изпаднахме в цунгцванг в политическите партии в България. Веки ход е грешен. Това се казва в шахмата – цунгцванг. Това е патова ситуация, в която не могат да се победят. Ние нямаме претенции, че сме писали Библията. Ако ние управлявахме, този план щеше да е вече в европейската комисия. Щяха дори да са ни го върнали вече за доработка по различни теми. Щяхме пак да сме го пратили, пак да се е върнал, за да добавиме конкретика. По дати. Те за това не изкарват този план, защото той носи политическа отговорност. Използват парламента сега за предизборна кампания. Не са отишли, за да работят там, а да създадат хаос.

Аз толкова вярвам в интуицията на българина, че най-много да разочароваме още хора. В Европа и извън Европа всички казват: Бойко, седнете и направете правителство. В демокрацията има опозиция. Анти ГЕРБ правителство направете.

Предполагам следващата партия ще извади Кубрат Пулев за премиер. Това не е сериозно. В политиката лидерът носи отговорност. Хората са гласували за Слави Трифонов, не за Тошко Йорданов. Те са гласували за Бойко Борисов и неговите експерти. За Корнелия Нинова и нейната мъжественост и възможност да преборва всички мъже. То и премиер се сменя трудно.

Баба ми от трънско казваше: Дете, ше си намериш работа ману да намираш“ – значи кусури да намираш.“

„Слави Трифонов и Румен Радев играят игра, за да държат държавата в хаос? Има ли по-нормално нещо да излезеш и да кажеш, че считаш, че твоята партия за най-добрата, да кажеш, че си кандидатът за премиер, с няколко езика, защото имаше препратка в съобщението, че Антоанета Стефанова знае пет езика. Ами то всичките от нашите знаят езици“, коментира Борисов.

Източник: Petel.bg