Борисов води цял ансамбъл министри при Путин! ПатрЕотите са АУТ, което е напълно логично!

Вицепремиерът Томислав Дончев, финансовият министър Владислав Горанов, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, министърът на туризма Николина Ангелкова и министърът на културата Боил Банов, както и изпълнителният директор и член на УС на „Булгартрансгаз“ ЕАД Владимир Малинов ще влязат заедно с Бойко Борисов на разговорите с руския президент Владимир Путин.

Това съобщиха от МС.

Срещата с президента на Русия ще започне утре в 14.00 часа в Кремъл. Това е първата визита на Борисов в Москва, въпреки че е вече трети мандат премиер на България.

В първия му мандат отношенията с Москва бяха „приватизирани“ от президента Първанов, а във втория бяха „замразени“ от президента Плевнелиев.

С избирането на Румен Радев за президент бе възстановен диалогът с Кремъл, за което способства и външно-политическата ситуация. Въпреки санкциите ЕС и Москва развиват прагматичните си отношения с Русия, а Макрон и Меркел направиха знакови визити при Путин през този месец, които имат конкретни икономически измерения.

Посещението на Борисов идва седмица, след като в Сочи българският президент Румен Радев за първи път бе приет от руския си колега. Това бе и първият диалог на високо ниво между двете страни в последните 5-6 години.

Източник: Bnews.bg