Борисов: Всеки ден, всеки час ще се борим с корупцията

Искам да поздравя всички, които работиха толкова усърдно – и външно министерство, и вътрешно, и правосъдното, мога да изкажа благодарности и на Станишев Станишев, и на комисаря Тимерманс, и на Жан-Клод Юнкер, и на всички които направиха така, че да имаме добър доклад за България.

Това каза премиерът Борисов в началото на днешното правителствено заседание.

Съжалявам, че някои наши политически опоненти реагират така, сякаш нещо лошо се e случило, било подарък за правителството. Никъде не казват „Борисов“, „правителството“ или който и да било, казват „България“. Утре ще дойдат да управляват, ще имат една държава, която не е под ударите на механизми, а всички държави в Европа ще бъдат наблюдавани за върховернството на закона, свободата ан медиите и демокрацията, основните принципи на Европейския съюз, заяви Борисов.

Случи се нещо хубаво за България. Отделянето на Румъния не е хубаво, защото трябва да вървим заедно със съседите, Балканите да са заедно, за да има просперитет в този регион, добави той.

„Отпадането на механизма е нещо добро, но това трябва да ни амбицира още повече всеки ден, всеки час да се борим за върховенството на закона, да се борим с корупцията и контрабандата. Ние винаги сме били критични към себе си и знаем, че още не сме идеални и трябва да положим още усилия“, посочи Бойко Борисов.

Източник: Dunavmost.com