Борисов: За 5 дни умряха 500 българи! Това ли му е успешното на Радев? Чудовищен хаос!

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов стартира днес предизборната кампания със срещи със симпатизантите на ГЕРБ и бе посрещнат с овации от тях.

Борисов избра храма „Рождество Христово“ в град Шипка за начало на кампанията. Правителството на ГЕРБ отпусна 1,6 млн. лв. за реконструкцията на храма.

Старозагорският митрополит Киприан отслужи тържествен водосвет.
Бойко Борисов поздрави миряните в храма, а на излизане прозвуча празничен камбанен звън.

Лидерът на ГЕРБ припомни, че 27-метровият купол на храма се подновява с тяхна помощ, както и семинарията, която се намира в близост.

„Искам да използвам случая, че сте тук да кажа на колегите от „Да, България“, които се имат за най-големите юристи и че спазват закона. Но съм разговарял с Краси Ципов и представители на ЦИК. Тя се състои от 15 члена, избрани от Румен Радев. Само 4 човека са от ГЕРБ. Сиреч – когато казват, че ГЕРБ са им виновни за всичко, да не забравят, че всъщност 11 техни човека са гласували против регистрацията на партията им“, заяви Борисов.

Той изтъкна, че половин милиард лева вече са изхарчени за изборите. „Само за 5 дни са измрели 500 българи! Колкото в най-голямата криза през миналия октомври. Десет пъти повече от миналия септември. Това безобразие на Радев и Кацаров доведе до състояние, в което цяла Европа се радва на футболните мачове, а българските стадиони за затворени. Ако това е „успешно“ управление, аз не знам какво е неуспешно“, заяви още лидерът на ГЕРБ.

И коментира и двойното гражданство на Кирил Петков: „Четете законите! Четете!“.
Относно Плана за възстановяване той заяви: „Защо им трябваше шест месеца да се мотаят? Защото за това време те вкараха свои лобистки интереси. Мога да ви покажа и фирми, които са се възползвали от него“.

Борисов не спести и фактите на управлението на служебните министри на Радев – Асен Василев и Кирил Петков: „Извадено е санирането, което вече ще се прави със съфинансиране. „Вместо да си обновим блоковете, ние тези пари ще ги похарчим за батерии и солари. Следващото нещо – извадиха Напоителните системи. Защо ги извадихте? За да не сме конкурентоспособни на другите страни, които имат зелененчукопроизводство и земеделие“.

„Нека видим какво ще говори ЕК. Защото Иван Костов говори много хубаво, той казва, че от новата партия на Петков и Василев „казват неистини“. Аз казвам, че лъжат, той – че „казват неистини“. Но като виждам чудовищния хаос, чудовищната инфлация, газта – по-висока 30-40% от другия месец. Не знам кое е успешно на това служебно правителство на Радев? Аз се учудвам на наглостта им. Три дена се занимавах как се подписва пълномощно, за да връчим на нашите хора и да могат да си регистрират листите. Какво тогава искат „Да, България“? Просто сме по-добри от тях“, заяви той.

„Няма да направят пак правителство“, категоричен бе той. „Защото нямат сериозни партии, нямат сериозни хора. Първите правят правителство, както е в демократичния свят. Последните са в опозиция. Но нека ги видим как ще управляват – като им видяхме кадрите“, заяви той.

Борисов припомни как управлението на ГЕРБ е постъпвало с финансови разчети за ядрената енергетика, строителството на магистралите, санирането.

„Въпреки терора на Бойко Рашков, който налага, това ни прави по-силни. Шест месеца – терор – за подслушване, за какво ли не. Това ни прави по-силни. Оптимист съм! Защото българските граждани няма да търпят повече това“, заяви Борисов.
След тези негови думи той и придружаващите го съпартийци се отправиха към семинарията.

Откриването на кампанията бе излъчено от фейсбука на Борисов.

По-късно той коментира в социалната мрежа:

„Когато говорят, че съм раздавал пари от джипката, нека да обиколят и да видят направеното в църквите, манастирите, училищата. Колкото е направено по нашето управление за вярата, само по времето на цар Борисов е направено. В новото ни управление наш приоритет остава образованието, в това число и духовното, но прибавяме и здравеопазването.“

По-късно добави:

„В края на 2020 година отпуснахме 1 612 000 лева за спешен авариен ремонт, реставрация и реконструкция на храм-паметника манастир „Рождество Христово“ в град Шипка. Радвам се да видя, че възстановителните дейности напредват спрямо плана и до края на годината този символ на вярата на българите ще бъде готов. За мен всичко, което правя, е с подкрепата на Господ. Затова и тръгваме към изборите от тук. С Бог напред и ние след него.“

А срещите си с гражданите обобщи така:

„Няма как да сме в изолация, докато имаме тази подкрепа. Партията е в очевиден подем. С всичките тези хора зад нас, сме по-силни от хаоса.“

Източник: Епицентър.бг