Борисов за апартаментгейт: Всеки ще си понесе отговорността! Ние ще си понесем нашето петно!

Направихме компромис и дадохме шанс на британския парламент да вземе решение.

Това каза в Брюксел премиерът Борисов, който коментира снощното заседание на Съвета на ЕС и решението за отлагане на Брекзит „Брекзит ще бъде отложен до 22 май при условие, че британският парламент одобри до края на март споразумението за излизане, или до 12 април, ако споразумението не бъде одобрено.

Може би съм песимист. 1000 дни не стигнаха и сега за една седмица да се решат нещата. Имаме готов договор, Мишел Барние свърши страхотна работа. Проблемът е за общия пазар и границата с Ирландия“, разкри Борисов.

Министър-председателят коментира и скандала с апартаментите на управляващите. „Убеден съм, че ГЕРБ не са направили промяна в закона, за да се подкрепи „Артекс“.

Сега сме тук и дискутираме Брекзит. Като се прибера и ако има нещо такова, всеки ще си понесе отговорността. Вчера ви казах същото. Не виждам какво се е променило през нощта. Защо не коментираме закона на БСП, с който отмениха възможността някой да им разследва сделките. Защо никой не говори за този закон. Приеха го тези, които сега се правят на борци с корупцията“, заяви Борисов

„Ще проуча детайлите за този закон и ще взема решения. Ние ще си понесем нашето петно, белег. Аз съм създал тази партия, за да се бори с корупцията на комунистите. Те съсипаха държавата в продължение на много години. Ако ГЕРБ са приели закон, който облагодетелства някой, веднага ще бъде променен. Тук в Бюрксел гледам много високи сгради. Във всички столици, в които съм бил по света, има високи сгради. В България също трябва да има. Придават друг облик на града. Въпросът е има ли лобизъм в този закон. Ако има, веднага ще бъде променен. Ще приемем закон за строителсто до 5 етажа, връщаме панелките и „Жилфонд“ и решаваме нещата. Ако има проблем, няма да търпя. Ако сме сгрешили, ние ще се поправим. Гарантирам ви това“, категоричен беше Борисов.

„Разговарях с всички по телефона и всички ми обясняват, че на 100% са невинни. Като се прибера, ще проверя всички детайли. Искам да говорите за закона на така наречените борци с корупцията. Аз съм живял в колиба с две стаи. Със сестра ми живеехме в една стая. Студенти като бяхме, пак в една стая живеехме. А те имаха имоти по „Позитано“, по „Оборище“. И сега ще ми се правят на борци с корупцията. Говорете за техния закон“, призова още Борисов.

Източник: Епицентър.бг