Борисов за инцидента край Своге: Към никого няма да има нито закрила, нито пощада

„Към никого няма да има нито закрила, нито пощада“, заяви премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание по повод инцидента с автобуса край Своге.

Това предаде репортер на БГНЕС.

В началото на заседанието, премиерът изказа съболезнования към близките на загиналите 17 души в трагичния инцидент. Той похвали работата на лекарите, на полицията и на пожарната, които са работили в синхрон и направили всичко по силите си, за да окажат помощ на ранените в злопоучната събота.

Много ясно са отрегулирани всички процеси в държавата – конкурси, строителен надзор, приемателни комисии, които се подписват и поемат отговорност. Всяко длъжностно лице, което не си е свършило работата, ще бъде подведено под съдебна отговорност и ще му бъде поискана политическа отговорност, заяви Борисов.

Призовавам опозицията да изчака и въздържа от обвинения няколко дни, докато текат проверките. Мога да ги уверя, че както винаги, никога и никого не сме пожалили. До там докъдето е вината, до там ще се носи отговорността, заяви премиерът.

Министър-председателят коментира и протеста на синоптиците, които тази сутрин отново излязоха пред централата на БАН, за да искат развод с академията. Очаква се в 10.30 часа протестиращите служители на НИМХ да влязат на среща с Борисов, образователния министър Вълчев и председателя на БАН акад. Ревалски.

Ще направя среща с тях, така че всичко което е в правомощията на БАН, да видим докъде са го свършили, какво решение ще се вземе, но не мога да оставя държавата да е заложник на тези процеси, които текат там. Ако те не могат да го решат, ние ще го решим, заяви Борисов.

Източник: Епицентър.бг