Борисов за магистрала „Тракия“: Стойте си на топло, вятърът е опасен за самолетите

Премиерът Бойко Борисов призова хората, които са на магистрала „Тракия“ за търпение, понеже времето било лошо дори и за самолетите.

Това той каза по време на брифинг на МВР във връзка с усложнената ситуация в област Бургас, съобщиха от правителствената информационна служба.

По неговите думи имало опасен вятър дори и за самолетите, което било повод магистрала „Тракия“ да бъде затворена.

„И летците, ген. Попов, ще ви кажат – насечен вятър – опасен и за самолетите, и за автомобилите. Не са дооценили добре рисковете и може би магистрала „Тракия” трябваше да бъде затворена изобщо днес. До последно мислеха, че може да се минава по нея. Това ще го анализираме за друг път. Може да е по-тежко за трафика, но по-отрано да се спира движението. Утре до 14 ч забраняваме движението там на всички автомобили“, коментира Бойко Борисов.

Той призова хората да имат търпение и да стоят на топло, и увери, че се полагат огромни усилия.

„Нека хората да имат търпение, да стоят на топло, полагаме огромни усилия да пробием пътя. Надявам се, че ако до 14 ч. утре всичко е наред, ще може да пуснем магистралата. Причината за всичко това е ТИР-а, който нарушава движението на снегорините, а те спрат ли, след това по метър и половина – два преспи са там“, обясни премиерът.