Борисов за „Пирогов“: Тук е мястото, където идват най-тревожните хора

Министър-председателят Бойко Борисов участва в откриването на ремонтираната Клиника по детска хирургия и Спешното приемно отделение за деца на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“.

Той каза:

„Да работим така, че хората да не идват тук в „Пирогов“, а, ако се наложи, да излизат живи и здрави, пожела той. – Благодаря на всички, които са отделили средства. Няма значение кой колко е дал, важното е да е от сърце. Откакто е построено, не е ремонтирано“, отбеляза Борисов.

„Тук е мястото, където идват най-тревожните хора. Няма по-лошо от това нещо да се случи с детето си. Всички сме минавали от тук по една или друга причина. И за това е важно поне с обстановката, а вече и с апаратурата, и с квалификацията, които имат докторите и сестрите, хората да бъдат просто по-спокойни. Защото, когато и средата е лоша, и ти се е случило нещастие на детето, ти е виновен целият свят. А ние си бяхме виновни, защото, от както е построен „Пирогов“, тези клиники, не са пипани“, коментира още премиерът.

„Желая да нямате клиенти, да стоите без работа. Така че да работим да не идват тук. А ако се наложи, да си излизат живи, здрави и щастливи“, обърна се Борисов към медиците.

Източник: Епицентър.бг