Борисов за спасените от катастрофата: Аз бях там регулировчик

Вижте доктора-герой

„Много сме силни на декларации, но раненото момче е малахало на пътя 10-15 минути и никой не е спрял.

Даже аз си помислих, че е е пиян човек и спряхме да го спасяваме него, защото колата се беше хвърлила в дере и не се виждаше. Искахме да го махнем от пътя, за да не го сгазят, защото беше тъмно”, каза премерът Бойко Борисов за ранените при катастрофата край Ямбол. Кортежът на премиера спря и оказа помощ.

„Работата я свърши докторът, който е с нас. Моята роля беше като регулировчик. Запалихме лампите на колите, отцепихме района, извикахме Бърза помощ и полиция, а нашият доктор им включи системи. Бяха две момичета и едно момче. Помолих кмета на Ямбол да ги проследи. Надявам се да са добре. Според мен просто са се загоровили, защото не ми се сториха пияни. Бяха целите в кръв”, заяви Борисов.

Докторът на Борисов каза, че едно от момичета е било по-сериозно пострадало в безсънание, но са успели да я свестят и е транспортирана в болница.

„Не се знаеше как щяха да свършат нещата, ако не се бяхме отзовали”, каза д-р Цветлин Деянов от УМБАЛ „Лозенец”. Той подчерта, че екипната работа е била много важна, защото са изнесли пострадалите от дерето.

Източник: burgasinfo.com