Борисов: За всичко щеше да има пари, но този коронавирус съсипа света

Как вървеше икономиката, за всичко щеше да има пари, но този коронавирус съсипа света.

Това каза премиерът Бойко Борисов, който инспектира строителството във Варна заедно с кмета на града Иван Портних от джипа. Инспекцията на премиера бе излъчена на живо във Фейсбук профила му.

В автомобила бе и вицепремиерът Томислав Дончев.

„Ако не бяхме ние, „Хемус” никога нямаше да се строи. Може би след 100 години“, посочи премиерът Борисов.

„Ще кажеш на варненци, че „Хемус” се строи, обърна се той към кмета на града. От вчера на пълна мощност се работи от Ботевград до Мездра”, допълни премиерът. По думите му, от другата седмица започва работата и в двете посоки от магистралата от Велико Търново. „Така че това, което сме обещали, се прави на пълни обороти”, допълни Борисов.

Той поздрави медицинските сестри във Варненската болница, разгледа обновените операционни и отбеляза, че „имало и за тях, и за БСП, и за Патриотите“ – това по повод цвета, в който са боядисани всяка една от залите.

„Мисля, че се движим на границата на разумния риск. Ако продължим да спазваме дистанция, дезинфекция и внимаваме, можем да кажем, че сме спокойни. Умоляваме хората да не си мислят, че това е приключило. Да, радостното е, че не е толкова свиреп, много хора го прекарват леко, така че да пазим възрастните хора и със съпътстващите заболявания”, призова премиерът.

След това инспекцията продължи към спортните съоръжения във Варна. „Брюксел иска да види, освен метрото, и в други големи градове, градска железница“, посочи премиерът.

Бойко Борисов се поинтересува от въпроса с местата в ясли и детски градини във Варна, а кметът Портних отбеляза, че такъв проблем при тях няма.

„Варна е първият от големите градове, който си е решил въпроса – построили сме 4 детски градини в последните години, в момента се строи още една на бул. „Приморски“, в централаната градска част местата за строене на нови детски градини са малко. Сега беше приемът, предната седмица, и на 100 % сме обезпечили семействата с възможността за детски градини“, допълни Иван Портних.

На въпрос за политическиа проект на обвиняемия бизнесмен Васил Божков, премиерът Борисов коментира: „Толкова политически проекти има, че ще си загубя времето да отговарям. Демокрация е. Какво ме интересува на Божков проекта“.

„Не съм чел писмото на Валентин Златев, аз имам работа, не съм като вас“, заяви още той по повод изявлението на Валентин Златев по-рано днес,, че никога не е участвал в разговор между Корнелия Нинова и Васил Божков.

Източници: БНТ, Нова телевизия, Гласове