Борисов заплаши РБ: Страх ли те е, Лукарски? Пиле шарено ли съм, Москов?

Бойко Борисов нахока министрите от Реформаторския блок по време на извънредното заседание на Министерския съвет. Той ги заплашил, че ако не се държат като управляващи, ще се раздели с тях като партньори. За Бойко Борисов било недопустимо да мълчат в Министерски съвет, а депутатите им да се правят на много знаеща опозиция.

Премиерът Бойко Борисов открито заплаши Реформаторския блок, че повече няма да се занимава с тях, както и че парламентарната група на ГЕРБ щяла да преосмисли партньорството си с тях в правителството.

Според Бойко Борисов министрите от Реформаторския блок се подигравали с него и парламентарната група на ГЕРБ.

„Няма да допусна да се подигравате с мен и ГЕРБ. Вторник ще е ден разделен. Не може в Министерски съвет да сте коалиция, а в Народното събрание – опозиция!, по този начин се обърнал Бойко Борисов към министрите от РБ, цитиран от БНТ.

Бойко Борисов се обърнал и поименно към министрите от Реформаторския блок по време на извънредното заседание на правителството, което е свикано от него с цел изясняване на отношенията между ГЕРБ и РБ.

„Страх ли те е, Лукарски? Пиле шарено ли съм, Москов? Кунева, искаш ли, да спра парите на учителите, след като ги давам предизборно?“, питал Бойко Борисов шаштисаните и мълчаливи министри от РБ.

Причината да нахлуе неочаквано Бойко Борисов по обяд в Министерски съвет била, че от РБ обвинявали ГЕРБ за проблемите около гласовете „Не подкрепям никого“ за президентските избори. Бойко Борисов обаче не бил съгласен и обвинил реформаторите в лъжа и че именно те били виновни за тези недоразумения.