Борисов: Защо църцорка водата? Защото през зимата си пускат чешмите да не замръзват! (ВИДЕО)

„Защо църцорка водата? Заведете ме там, където са подменили канализацията БСП по време на тяхното управление?“

Това каза премиерът Бойко Борисов на журналистите, които го придружаваха при инспекцията на строителството на АМ „Хемус“ при Търговище.

По думите му, в Ботевград разходите за вода през зимата са по-големи, отколкото през лятото. „Знаете ли защо е така? Защото през зимата си пускат чешмите да не замръзват! И вместо три кубика – сто! И баба ми така правеше в Банкя навремето“, обясни Бойко Борисов.

Пред журналистите премиерът повтори, че като види магистрала „Хемус“ готова, ще е по-спокоен. Тогава ще си пуска вечер телевизора, ще гледа и ще критикува. Бойко Борисов бе придружен от вицепремиераТомислав Дончев, съобщава „Епицентър“.

„В момента текат процедури по обновяване на ВиК мрежите на огромен брой български градове, но се правят се търгове и се обжалва. Ще подменим 70-годишни етернитови тръби. Има осигурени 2,6 млрд. лева по европейски проекти и държавата ще помага там, където има нужда“, обясни пред журналисти Бойко Борисов.

Какво още каза премиерът, вижте във видеото, публикувано на страницата му във Фейсбук.

В момента текат процедури по обновяване на ВиК мрежите на огромен брой български градове, но се правят се търгове и се обжалва. Ще подменим 70-годишни етернитови тръби. Има осигурени 2,6 млрд. лева по европейски проекти и държавата ще помага там, където има нужда.

Публикувахте от Бойко Борисов в Петък, 3 януари 2020 г.