Боян Чуков: На карта е поставено бъдещето на България

Внимателното прочитане на ПОЛИТИЧЕСКА ПЛАТФОРМА ЗА 44-то НАРОДНО СЪБРАНИЕ НА ОБЕДИНЕНИЕ ДОСТ показва, че зад „лакираните“ фрази за „евроатлантическа солидарност“ и други подобни безсъдържателни клишета се крият откровени намерения за разрушаване на българската държава с помощта и в полза на Анкара.

Не е нужно да имаш чело две педи, за да разбереш, че ДОСТ иска да анулира резултатите от Съединението на България от 6 септември 1885 година. ДОСТ откровено работи за възстановяването на Източна Румелия.

На карта е поставено бъдещето на България. Използвайки предизборната обстановка и това, че нашата страна се управлява от служебно правителство, Реджеп Ердоган провежда „разузнаване с бой“. Той проверява доколко все още остатъците от българската държава са в състояние да защитят остатъчния суверенитет и териториална цялост на България. Буди недоумение масовото безразличие на политическите партии на статуквото. Правят се кухи декларации без призиви за конкретни и ефикасни мерки. Продължават предизборни дебати с изтъркани клишета и приказки за „повишаване на жизненото равнище“, на българския народ и „борба с корупцията“ по румънски модел.

В действителност продължава битка за власт и лично облагодетелстване. ДОСТ води агресивна и незаконна агитация за разрушаване на българската държавност. Нарушава българските закони. Необходимо е незабавно преди изборите анулиране на регистрацията на ДОСТ в ЦИК. Необходимо е да се предприемат действия от прокуратурата съгласно българското законодателство с цел защита на българската държава и суверенитет.

В противен случай красивите и галещи слуха на електората програми на всички политически партии на статуквото няма да има къде да бъдат прилагани, просто няма да има българска територия. Необходимо е незабавно служебното правителство да си влезе в ролята и да предприеме мерки за париране на надвисналата над нашата страна опасност.

Боян Чуков, Фейсбук