Боян Чуков: Някой иска да елиминира Елена Поптодорова

Задържането на Елена Поптодорова на полското летище вчера разбуни духовете в социалните мрежи. Много хора са на мнение, че бившият ни посланик в САЩ е невъзможно да е откраднала козметиката, както е обвиняват полските власти.

Боян Чуков заподозря в своя Фейсбук профил, че срещу нея е имало организирано активно мероприятие.

Изненадан съм от случката с Елена Поптодорова на полското летище. Моята професионална подготовка и трудов стаж ме карат да се замисля преди да приема на 100% факта, че Елена Поптодорова е извършила кражба. Която е типична за човек, който е клептоман.

Елена Поптодорова е била дълги години дипломат не само в САЩ. Стойността на козметиката е около 400 щатски долара. Прекалено ниска цена за човек като Елена Поптодорова. Познавам я лично. Не мога да допусна, че може да открадне нещо. Не са редки случаите, когато се организират подобни мероприятия, за компроментиране на определени хора.

Елена Поптодорова след завръщането си от САЩ бе спрягана като потенциален кандидат, който може да заеме високи постове у нас или чужбина. Случката на полското летище е отличен начин да бъде елиминирана. Спомнете си случая с Доминик-Строс Кан!