Боян Чуков: Някой умишлено подготвя сблъсъци на Балканите

„В двора на къщата на семейството на Али Ахмети, лидер на Демократичния съюз за интеграция, в село Заяс бяха открити човешки останки, за които се предполага, че са от масов гроб през 1913 г., пише „Либертас“, цитиран от БГНЕС.

Според македонските медии екзекутираните са албанци, но проучване на БГНЕС показва, че съществува реална възможност това да са българи“.

Тази информация бе разпространена преди 5 дни. Поради изключително чувствителната тема съобщението бе мултиплицирано от множество български сайтове. Това е великолепен, образцов пример как се правят професионално „активни мероприятия“.

Първо, няма ясни и конкретни доказателства за внушението. Просто само „се предполага“ и „съществува реална възможност това да са българи“.

Второ, обърнете внимание на това КОЙ е първоизточникът на информация, КОЙ е първоначалният разпространител на информацията у нас. Случаят предполага здравомислещите българи да си зададат следните няколко въпроса:

1. Защо от известно време регулярно в български сайтове се публикува информация, която насъсква българи срещу сърби?

2. Защо със същата регулярност, например, не се публикуват материали за англосаксонските варварски бомбардировки по време на Втората световна война над мирното население на София?

3. Защо агенция „Стратфор“ точно сега прави зловещи „прогнози“ за бъдещето на Балканите? Защо се насъскват българите предимно и точно срещу сърбите, точно в този момент? Историята на балканските народи позволява да бъдат настроени всички народи един срещу друг. Нали? А сърбите са от една цивилизационна група с българите.

4. Защо- „Изданието припомня, че по време на Първата балканска война българите и албанците са се борили рамо до рамо срещу сърбите и гърците“?

5. Защо се прави опит да се внесе разкол точно сега между православните народи на Балканите?

6. Защо точно сега се лансира тезата, че Русия след като реши проблема с Алепо ще води следващата битка в Източна Европа?

Изброените по-горе въпроси представляват конкретни „разузнавателни признаци“ за методично подготвяне на сблъсъци на Балканите. Естествено, чрез „външни импулси“ за нашия регион. Доказателство е цялата история на Балканите, която се „повтаря“ периодично./Поглед.инфо