Боян Чуков: Оказа се, че „конспиративната теория“ е грижливо скривана истина

За съжаление текстът на Иван Кръстев е доста закъснял като размисъл. Той твърди, че „конспиративните теории започнаха да доминират в политиката“.

Това написа анализаторът и експерт по сигурност Боян Чуков във своя Фейсбук.

Първоначално формулата бе пределно ясна: Всичко което противоречи на официалната версия, лансирана от либералните глобалисти е конспирология. С времето се оказа, че една голяма част от подобни „размисли“ на антуража на Джордж Сорос са семпла пропаганда или ligth дезинформация.

Само преди броени седмици понятието „deep state“ (дълбочинна държава) се считаше за понятие, което е типично за „конспиролозите“, които анализират вътрешнополитическата обстановка в САЩ. Анализ, базиран на постановката, че Доналд Тръмп се бори срещу deep state се осмиваше. Окарикатуряваха се анализаторите, които твърдяха, че „блатото“, което иска да пресуши американският президент е в действителност deep state.

От около десетина дни официални лица в САЩ както и вестник NYT (The New York Times, същият вестник, който му е публикувал размислите) не се стесняват и открито употребяват в публични изказвания и статии въпросното понятие. И никой не се смее. Никой не иронизира. Оказа се, че „конспиративната теория“ е грижливо скривана истина.