Боян Чуков: Турция си иска Варна, Бургас, Странджа и Родопите. Министър Дани си трае

На 23 март 2013 г. известният турски вестник Milliyet на базата на позиции на турското правителство, публикува карта с възможните териториални разширявания на Турция за сметка на съседите. По отношение на България е очевидно, че става въпрос за Родопите с център в Кърджали и черноморското крайбрежие до Варна.

Така виждат турските медии още през 2013 г. амбициите на Анкара. Днес се оказа, че „сърцето“ на Реджеп Ердоган е още по „обемно“ и страда методично от напориста спрямо своите комшии „териториална“ тахикардия. А нашият (по-точно не нашият) г-н Дани се прави на разсеян, пише по Фейсбук, говори за евроатлантическа солидарност, „руската заплаха“, европейски хоризонти и други спуснати от неговия попечител опорни масали.

Вероятно предвид установеното „международно право“ в световната джунгла и дипломатическата практика, г-н Дани очаква да получи вербална нота от турското външно министерство, която да формализира сърдечните „териториални“пориви на турския президент…белким, санким или чунким си спомни, че все пак това е българската държава, която му изплаща всеки месец „трудово“ възнаграждение за това, че обслужва чужди небългарски интереси.

От кумова срама току виж се „мръднал“ и в полза на българските граждани дето му изкарват надницата. По тази тема премиерът Бойко Борисов е перманентно „пас парол“. Той си знае защо.

Боян Чуков, Фейсбук