Боян Чуков: Валери Симеонов е едно от най-големите падения на българската държава след 1989 г.

Със своята простащина Валери Симеонов нанесе смъртоносен удар на правителството на Бойко Борисов и злепостави България.

Това заяви специалистът по национална сигурност Боян Чуков.

“Валери Симеонов е едно от най-големите падения на българската държава след 1989 г. Думите му звучат шокиращо за всеки възпитан човек. Нима войнстващата посредственост, арогантност и простащина са поставени в България на ниво вицепремиер?” Това написа във Фейсбук експертът по национална сигурност Боян Чуков по повод грозните нападки на вицепремиера и лидер на НФСБ срещу руския патриарх Кирил. Припомняме, че днес пред БНТ Симеонов нарече главата на Руската православна църква “агент Михайлов от КГБ”, “хитрец”, “второразредно ченге” и “контрабандист”.

“Валери Симеонов е не само огромно падение на българската държава. Той е доказателство, че няма българска държава. Предполагам, че повечето българи си дават сметка какви негативни последствия ще имат думите на този необразован и невъзпитан човек за двустранните българо-руски отношения. Наивници са тези, които си мислят, че това ще мине и ще отмине. Тези времена приключиха”, пише още експертът.

“Със своята простащина Валери Симеонов нанесе смъртоносен удар на правителството на Бойко Борисов и злепостави България. Патриарх Кирил посети нашата страна като личен пратеник на Владимир Путин. Просташките изстъпления на Валери Симеонов директно нападат и засягат Владимир Путин и Русия”, заключава Боян Чуков.

Източник: NBOX.BG