Божков: Бях рекетиран от Борисов и Горанов. Ако не бях плащал, нямаше да съществувам отдавна

Политически лидери не съм подкупвал, бил съм рекетиран.

Единствено аз подадох сигнал към прокуратурата.

След това българският народ се събуди и България вече не е същата. След моя сигнал, вместо да го разгледат, американците ми наложиха санкции. Кой бизнесмен ще се осмели оттук нататък да подава сигнал? Бях рекетиран от лицето Бойко Методиев Борисов, и от лицето Владислав Горанов и други хора от тяхното обкръжение.

Това каза на пресконференция бизнесменът Васил Божков по повод наложените му от САЩ санкции.

„Рекетът не е подкуп. Естествено, че съм плащал. Ако не бях плащал, нямаше да съществувам отдавна. Когато спрях да плащам, видяхме какво се случи. Започнах да плащам, след като ГЕРБ направиха поправката в Закона за хазарта, от 2014 г. до 2020 г. За последните три години съм дал над 60 млн. лв. Не съм имал достъп до шефовете по хазарта. Този достъп беше ревниво спиран от Влади Горанов“, коментира той.

„Какво да ме притесняват тези санкции? Личният ми бизнес е унищожен. Аз, който бях подложен на рекет и изнудване, съм подложен на санкции, а тези, които ги осъществиха – Борисов и прокурорът – имат чадър. Този чадър е трайно поставен и занапред. Ако Бойко е американски кучи син, да си го взимат“, заяви бизнесменът и допълни, че не се притеснява относно наложените му санкции от САЩ, защото няма активи и сметки зад Океана.

„Румен Радев не го познавам. Нито имам да връщам на Борисов, нито имам да вземам“, добави Божков.

Той отрече да познава или някога да е имал контакти с Ангел Папалезов – шефа на сектор „Културно-исторически ценности” в ГД „Национална полиция”, който бе обвинен в организирана престъпна група за трафик на предмети от културно-историческото наследство и пране на пари. Твърдеше се, че той е близък на Божков човек.

„За съжаление със Шиши и други искат се разправят с него, може и да не ми дойде редът“, каза още Васил Божков.

Източник: Фрог нюз