Бразилският медиум лекувал 400 българи! Той бъркал с щипци в носа на пациентите и печелел 40 бона дневно

Най-малко 400 българи са търсили изцеление при бразилския медиум Жоао де Деус, подобно на тежкоболната Теодора Маджарова, предаде „Телеграф“.

Той се рекламира като най-могъщия лечител след Исус Христос.

Излъгани от него обаче казват, че е просто един неграмотен фермер от градчето Абаджания, разположено на 130 км от столицата Бразилия, пише австралийският разследващ журналист Тим Елиът от в.“Сидни морнинг хералд“.

77-годишният Жоао лекува като пъха 20-сантиметрови щипци в носа на пациента чак до мозъка. Всъщност това го правел несамият той, а някой от 39-те духа, които се вселяват в него. Както изтъкна Елиът, сред тях са бразилските лекари д-р Освалдо Крус (починал през 1917 г.) и д-р Аугусто де Алмейда (умрял през 1908 г.), библейският цар Соломон и св. Игнаций Лойола, основател на ордена на йезуитите. Твърди се, че тези духовни лечители могат да изцелят всичко – от хепатит до СПИН. И че за тези 40 г., откакто се вселяват в Жоао, те са помогнали на над 8 млн. души.

Медиумът твърди, че не взима пари за своите „консултации“, но лечението при него не е безплатно, изтъква Елиът. В неговата Каза има осем кристални легла, които се дават под наем на страдащите за 60 долара на час. В магазина за сувенири се продават всякакви стоки с лика на Жоао де Деус – книги, компакт дискове, торбички, тениски, чаши за кафе и кристали („благословени от духовни лечители). Има и „лечебни триъгълници“ от дърво, които можеш да си заковеш на стената и да се молиш пред тях. Най-важни обаче са „благословената вода“, която се купува от този магазин или от кафенето към Каза де Дон Игнасио, и билката, с която човек може да се сдобие от „аптеката“, след показване на „духовната рецепта“.

Според Тим Елиът посетителите даватсредно по 20 долара само за билки. Тъй като Жоао приема около 2000 пациенти на ден, това значи, че получава 40 000 долара дневно само от продажбата на пасифлора. Според австралийския журналист медиумът лично одобрявал групите с пациенти, които се изсипват в Абаджания, обикновено за двуседмичен курс на „лечение“, след като са платили няколко хиляди долара. Имало слухове, че той взима комисионна от туристическите агенции. Междувременно стана ясно, че близките на Теодора, която изпадна в тежко състояние в Бразилия, след като отиде да се лекува от рак на гърдата при медиум Жоао, са успели да съберат над 70 000 лева от дарения. По този начин станало възможно тя да бъде извозена още в петък или събота до Истанбул, като бъде придружена от медицински персонал.

Близките на Теодора се надяват оттам тя да бъде докарана в България с правителствен хеликоптер.

Източник: БЛИЦ