Брутално: Обраха до голо 14-годишно момче пред очите на пътниците в автобус в София

Брутално нападение над дете в автобус на градския транспорт в София тази вечер без някой да се притече на помощ.

Около 18.10 часа тази вечер в автобус №404, пътуващ в посока „Слатина“, трима младежи обраха до шушка 14-годишно моме пред погледите на шофьора и пътниците, няколко от които мъже.

Грозната сцена се е разиграла, докато рейсът се движел в отсечката между „Подуене“ и „Редута“, разказа Мария Кадийска, журналист в „Монитор“ и свидетел на грозната сцена. съобщава Dariknews.bg

Никой от присъстващите мъже, в това число и шофьорът, не се е намесил да предотврати гаврата, докато детето пред всички е било съблечено от нападателите си голо до кръста. Реагирали са само две жени – зам.-директорка на 112-то училище, както и нашата колежка, която разказа за потресаващия инцидент.

Кадийска и педагожката на седалката до нея седели близо до шофьорската каинка, когато чули как едно момче от задната част на рейса вика на висок глас „Не, моля ви, моля ви, не“. Последвали викове: „Обраха ме, обраха ме!“

След това детето разказало, че е от провинцията, ученик е в спортно училище в София и се прибира към пансиона на ЦСКА. Ученикът обяснил, че е каратист и е бил облечено с тениска и суитчър с надпис „ЦСКА Карате клуб“, които нападателите го съблекли и му ги взели със сила. Те са били трима, на около 20 години и с качулки на главите.

През цялото време, докато момчето разказвало какво е станало, нападателите са се возели необезпокоявани в рейса отзад. Никой не направил опит да ги накара да върнат дрехите на момчето.

Педагожката и журналистката настояли водачът на автобуса да спре, за да изчакат органите на реда, но той реагирал невъзмутимо с репликата: „Ами това е България“ и продължил да пътува с голото до кръста дете и с нападателите му. Обяснил също така, че камерите в автобуса не работят и няма как да предостави кадри на полицията, разказа Кадийска.

Преди да слезе на своята спирка момчето, една от жените в автобуса съблякла ризата на своята дъщеря и облякла обраното момче. Зам.-директорката на 112-то пък му обяснила да разкаже на възпитателите за инцидента и да отидат в полицията.

Когато най-накрая шофьорът все пак спрял без да отваря вратите, за да задържи обирджиите, докато дойдат полицаи, нападателите почти изкъртили едната врата и напуснали рейса преди да дойде патрулка, завърши свидетелския си разказ Мария Кадийска, която даде гласност на инцидента.