БСП: Фандъкова носи отговорност за пейките по 10 000 лева. Искаме публично обяснение!

Кметът Йорданка Фандъкова носи отговорност за пейките по 10 000 лева.

Това заяви лидерът на БСП – София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов по повод разкритието в медиите днес за безумно скъпата мебелировка в централната градска част.

Генезисът на този проблем е в самия проект, коментира той. – Параметрите са заложени преди 3 години като изисквания. И не приемам Столична община и кметът Йорданка Фандъкова да се крият зад изпълнителите „Джи Пи Груп“ и „ПСТ Груп“, които трябва да отговорят на тези условия“.

Калоян Паргов поиска публично обяснение от Йорданка Фандъкова и нейния екип, които са възложители на обществените поръчки. „Всички сме свидетели на цялата сага около ремонта на улица „Граф Игнатиев“ – изборът на плочките, начинът на подреждането им, цветът до перките на акули, надгробната плоча и за капак бюст-паметникът на премиера. Всичко това е един огромен абсурд и много голям провал на Столична община и лично на кмета Фандъкова“, заяви той.

Според лидера на БСП – София очевидно силно завишените цени на отделните елементи от градската мебелировка са пореден пример за това как управляващите в Столична община пилеят парите на данъкоплатците. „Гражданското общество е много чувствително на тази тема и с право. Затова трябва всички заедно да спрем това прахосване на средства, коментира той. – Само ще припомня, че преди време един заместник-кмет си тръгна заради 3-4 пъти завишена цена на един спирко-навес.

Всички помним тази сага с Любомир Христов. Очевидно и сега трябва да има оставки в Столична община. И не виждам друг, освен Йорданка Фандъкова, който да може да поеме тази отговорност, макар че й остават само няколко месеца още на поста“.

Калоян Паргов добави, че 10 000 лева струва на Столична община изграждането на едно място в детска градина. „Толкова е разходът по разчет за осигуряване на всичко необходимо в една нова детска градина за отглеждането на едно дете в нея, обясни той. – И същата цена за една пейка на „Граф Игнатиев“?! Малко ми е трудно да ги приравня двете неща“.

Източник: Епицентър.бг