БСП: Няма да влизаме в парламента, докато не получим оставката на Валери Симеонов или на цялото правителство

Няма да се регистрираме в парламента, докато не получим оставката на Валери Симеонов или на цялото правителство.

Докато Валери Симеонов не поеме отговорност за циничното си изказване, няма да даваме старт на парламента.

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия зам.-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски.

Управляващите не спират да казват, че коалицията е стабилна – нека да видим колко е стабилна коалицията, да си съберат необходимия кворум, добави той.

Затова внесохме алтернативен бюджет, защото се вижда, че това правителство си отива. Хората очакват някаква алтернатива и ние я даваме с този алтернативен бюджет. Предлагаме минималната заплата да стане 640 лева от 1 януари, както и 6400 лева еднократна помощ за второ дете. Предлагаме с 3,3 млрд. лева допълнително разходи към предлагания от ГЕРБ бюджет. Заложеният дефицит в нашия бюджет е 0,6%. Приходите от данъци са 3,2 млрд. лева. Въвеждаме прогресивно подоходно облагане, което ще засегне 40 000 българи с високи доходи, 2,5 млн. българи няма да усетят разлика. Предлагаме и намаляване на ДДС върху хляба и лекарствата, заяви Свиленски.

Зам.-председателят на червената парламентарна група е категоричен, че трябва да има и оптимизиране на администрацията. Няма как да хвърляш милиарди за електронно управление, а в същото време всичко да си продължава по стария начин, посочи социалистът.

Съмнението, че БСП не е в кондиция не отговаря на истината. Така говореха и преди президентските избори, но ние ги спечелихме, а на парламентарните от 39 депутатите ни станаха 80. Това, че има различни мнения в партията, ни прави по-силни. Разбирам, че това не се харесва на всички, но това е действителността, каза още Георги Свиленски.

Източник: Епицентър.бг