Бъчварова потъпка конституцията: Желанието да се сваля правителството на Борисов е подривна дейност

ШЕФЪТ НА ПРЕМИЕРСКИЯ КАБИНЕТ ГАЗИ КОНСТИТУЦИЯТА:

ОБЯВИ ОПОЗИЦИЯТА НА ВЛАСТТА ЗА ПОДРИВНА ДЕЙНОСТ!

Приемат ли се оставките на тримата министри, ще настъпи хаос в администрацията, заяви тази сутрин евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки.

Вчера пък шефът на премиерския кабинет Румяна Бъчварова обяви, че “желанието да се сваля правителството на Борисов е подривна дейност”…

Тези скандални откровения на две знакови лица на управляващата коалиция говорят за паника на “Дондуков” 1, но и за нещо по-тревожно – за готовността на ГЕРБ и ОП да бранят прогнилата си власт с репресивни действия срещу опозицията и всички критици на кабинета.

Когато дясната ръка на министър-председател в демократична държава клейми легитимните действия на опозицията като “подривна дейност”, или държавата не е демократична, или премиерът си е изгубил ума и незабавно трябва да бъде отстранен от поста си.

Очевидно бъдещата ни посланичка в Израел се изживява не като правителствен чиновник в парламентарна република, а като говорител на абсолютна монархия, в която няма конституция, а всяка опозиция на монарха и свободата на словото са опасна ерес.

Ако Борисов не осъди (или поне не се дистанцира) от потъпкващата Конституцията позиция на Бъчварова, над България надвисва сянката на държавния терор.

Велизар Енчев, Фейсбук