Бъдещето на Гешев никак не е розово. Той е неадекватен за този пост и изборът му залага мини за големи обществени скандали

Изборът на главен прокурор във Висшия съдебен съвет показа, че:

– Директното предаване дискредитира съдебната власт като лицемерна, интригантска, провинциална, угодническа. Подлеците и слагачите са мнозинство.

– Най-аргументираните и най-възпитани изказвания, и най-интелигентните физиономии бяха против кандидатурата на Гешев.

– (Да перифразирам Чърчил) Борбата с престъпността е твърде сериозно нещо, за да се остави само в ръцете на прокурорите.

– Заседанието на ВСС приличаше на Априлския пленум на БКП от 1956 г. Избират за първи секретар съмнителен и с недостатъчно качества, има критични изказвания, че тоя човек (Тодор Живков) не става, но скачат в негова защита и го избират. Заради критиките стеногорамите от Априлския пленум са засекретени и са публикувани чак 2002 г. Сега разликата е, че всичко се излъчва директно и на всеки му става ясно какво се случва. И всички тия ще си сърбат попарата за избора.

– Спектакълът обезкуражава хората и вярата им в демокрацията, а актьорите стават все по-нагли.

– Бъдещето на Гешев никак не е розово. Той е неадекватен за този пост и изборът му залага мини за големи обществени скандали. Като последствия в съдебната власт ще има самоубити и самоубили се, както вече се е случвало.

– Байганьовската власт на Борисов влече такива последствия.

Иван Бакалов, Фейсбук