Бъдете проклети за гаврата с коледните пенсии! Стига сте ни унижавали предизборно

Почти да се разплачеш – по 40 лв. щели да дадат на пенсионерите за Коледа. Да забравят на Бъдни вечер кофичката с кисело мляко и да замезят с пуешка мръвка и парче баница. Нали и те, завалиите, душа носят.

Първо: излиза, че душа носят само ако взимат пенсийка до 300 лв. „Богатите”, дето цял живот са бъхтили на отговорни и съсипващи здравето длъжности и затова получават и левче над 300 лв., са бездушни. И за Рождество не са им нужни щедрите бонуси на правителството. Второ: кога то се е загрижвало за коледните добавки в средата на октомври? Никога! Мотаеха проблема – ту казваха на мизерстващите старци: Да, ще дадем парите… Но най-често: Не, няма да ги дадем… Унижаваха нашите майки и бащи, баби и дядовци до самата празнична нощ на 24 декември.

Сега обаче, защото изборите чукат на вратата, пъргаво откъснали от бюджета цели 50 млн. лв. да ги нахранят за Коледа. Така да им кажат: виждате ли, старци пършиви, колко сме добри. Ние, дето ви управляваме държавата. Как се грижим не само за душата, но и за стомасите ви. Сега е вашият ред да ни се отблагодарите на изборите както подобава!

За поредната гавра с белите коси бъдете проклети, властници!

Людмила Казанджиева, Ретро.бг