Българи не искат Съединение с политици-престъпници, отиват в Гърция

Съединението прави силата е една от най-изтърканите и клиширани фрази напоследък. Прекомерната й употреба по време на европредседателството съвсем я обезличи.

Фалшиви и неверни са приповдигнатите съобщения, че в цялата страна народът чества Съединението.

Повече народ се събира организирано и то там, където се провеждат протоколни чествания и присъстват политици и управници. Най-вече от ГЕРБ изкарват своите членове, за да създават усещане за масовост.

Километрична опашка от коли на Кулата показва, че фалшивия патриотизъм не работи. Над 200 000 българи са предпочели да заминат в съседна Гърция, отколкото да наблюдават отдавна оръзналите възстановки на стари събития, колкото и да са важни те за историята ни.

Не празнувам Съединението, защото е куха дата. Защо да лъжа, че се вълнувам. Някога този акт е имал смисъл и съдържание, но сега е някакъв скучен протокол. Куха фраза. Особено като я чуя от лицемерни политици, каквито са повечето. Това заяви за Фрог нюз арх. Васил Колев, който със семейството си и приятели отиват в гръцкото село Паюри. Там са резервирали къща за гости. Готови са да чакат няколко часа докато преминат през КПП-то, да издържат липсата на организация и навъсените физиономии на граничните служители.

Съединението означава обединение с хора, които имат еднакви идеали. Или поне съвпадение на интереси. Не мога да се обединявам с политици, магистрати и чиновници, които слугуват партии и са корумпирани до козирката. Не ми тряват – те са за затвора. Това е мнението на Христомира Колева от Враца. Тя е безработна втора година. Приятели ме поканиха и реших да се обединя с тях, а не да слушам празните приказки на някаква женка, качили я на шефския стол в парламента. Погнуса изпитвам, не гордост, – допълва Колева.

Над три километра е опашката на Кулата. По-малки са на „Маказа“ и „Илинден“ край Гоце Делчев.

Източник: Фрог нюз