Българино, братко, сестрице, не забравяйте, че докато сами не си помогнем и Господ няма да ни помогне!

Все е имало геноцид и унищожаване на народи в човешката история, но такова чудо никога не е било.

Били са кланета, били са концлагери, били са войни… Но такъв тих, постоянен, неумолим геноцид, който освен тялото и здравето на човека, убива и душата му никога не е имало.

Първо ни взеха работата, парите и икономиката. Взеха ни историята и фолклора, извратиха ги или ги забраниха. Изплюха се мазно в лицата на националните ни герои и светини. Порутиха паметниците ни или ги замениха с пластмасови сурогати. После промениха популярните ни музика и културата, превръщайки ги в непотребни и сбъркани екскременти. Направиха „звезди“ някави бездарни лекета и парцали, които станаха пример за подражание.

Паралелно с това ни отровиха водата, правейки я и баснословно скъпа. Взеха ни и въздуха, чрез презастрояване и бълване на мръсотии (говориха, че като си закрием индустрията и въздуха ще се изчисти, пък той стана в пъти по-мръсен). Отровиха ни и храната, правейки и нея безбожно скъпа (особено на фона на доходите ни).

Не, че някога народът ни е имал много права, но и правата ни потъпкаха и отнеха. Вече това, което го вършеха кърджалии и башибозуци се върши свободно от мутри, облечени в държавна власт.

Разбиват и основната градивна единица на обществото ни – семейството. Измислят семейства от „две майки“, „двама бащи“ или подобни безподобия. Посягат и на децата – на бъзешето на този народ, преподавайки им в училище и в детската градина, както всевъзможни содомосексуализми, така и как „Симеон не е велики“ и „Левски е л@йн*“. Облъчват ги от медиите с извратени „детски“ филмчета правени от болните мозъци на социопати. Унижиха старците, докараха ги до под просешка тояга. Изгавриха се с хората, построили държавата ни и дали ни живот и ги обрекоха на бавна, гладна, студена и мъчителна смърт.

А ние си мълчим, делим се на леви и десни и се оглеждаме като шугави от коя чужбина ще дойде някой да ни спаси. Да ни спаси от унижение, от премазване, от ограбване, от мародерство, от отравяне, от извращаване и в края от жалка и нещастна смърт.

Чакаме, мълчим, и само тук-там някой извиква Неволята. Да ама Неволята никога не идва. И спасителя на бял кон никога не идва. Не идват, докато сам не станеш и не отхвълриш хомота. Докато не развееш байряка и не изкрещиш като Боримечката. Докато не погинеш, като Кочо и Батакчани. Докато не запалиш селото, както е направил Бенковски. Докато не тръгнеш като Ботев или не увиснеш като Апостола.
Българино, братко, сестрице, не забравяйте, че докато сами не си помогнем и Господ няма да ни помогне!

Станете, спасете старците си, спасете децата си, изчистете въздуха и водата си, изхвърлете пошлото, злобното и бездарното, спасете Родината си, спасете себе си!

Александър Ресиловски, Фейсбук