Българите плавно изчезват в историята. Един народ, лишен от надежда и бъдеще, се е предал на съдбата си

СЕДМИЧЕН ОБЗОР

Какво се случи на Територията до днес, 06 юли лето Господне 2019 ?

– ПРЕМИЕРЪТ-СЛЪНЦЕ В БРЮКСЕЛ. Баце огря и Брюксел. Безспорно новината на седмицата бяха совалките и селфитата на наш бай Ганьо из Европейския парламент. Всички разбрахме, че е оставил незабравими впечатления не само у присъстващите политици, но и в историята на дипломацията. Явно живеещ с усещането, че отново е на тур за овации из някое провинциално цехче за капачки, Баце превърна едно политическо събитие, в зрелище от цирков мащаб. Естествено, докато неделикатно в прав текст му казаха да си държи устата затворена и да спре да снима срещите си с всички. От гледна точка на ползата – както винаги, Баце тръгна с големите дисаги, то тук Марийка ли нямаше да става някакъв комисар отново или някакъв председател, Кристалинка ли нямаше да оглави Европейската комисия, почти останахме с усещането, че Европа е толкова закъсала откъм кадри, че са опрели до нашта Марийка и Кристалинка. Да, ама не. Отсвириха ги като мръсни котета. Карл Билд по повод Марийка дори обясни, че европейската политика не е за аматьори.

– СРАМНИ ДОГОВОРКИ И ЧУТОВЕН РЕЗИЛ. Най-срамната случка беше срещата с Тимерманс, когато Баце нахлу като Чингиз хан, убеден, че от златното му пръстче зависи бъдещето на ЕС, придружен с камера, която да заснеме историческото събитие, за да си го качи във фейсбук. Естествено, Тимерманс дипломатично му каза да изключи камерата. Баце обаче толкова е претръпнал от простотия, че дори не се засрами. В историята остана култовата фраза на бай ни Ганьо – „Няма значение, кой е отгоре и кой е отдолу.”. И тук излязоха най-срамните моменти – Баце се опита да договори отпадане на мониторинга върху съдебната система срещу гласуване на българските евродепутати за определен човек. Българите за пореден път се убедихме, че в ЕС няма европейски ценности, а само срамни договорки за пари и постове. А най-срамното – че приемат лицето на диктатурата и корупцията в България като колега!

– КОЗЯК НАГЛЕЕ. На тръгване Ерик Рубин нагло настоя България да направи паметник на Кенеди в София. Защо, остана загадка. Не си спомням дори изречение на Кенеди за България, камо ли да е направил нещо за нас. Вече на Рейгън си имаме – защо ли, освен като най-обикновено гнусно подмазване на „стратегическия партньор”? Моята хипотеза е, че американците искат на българите ежедневно да се напомня колко са велики и как трябва да се подчиняваме. Я бЕгайте! Пак Козяк ни обясни нашироко, че ако те, благородните кравари, не били взели ТЕЦ-овете ни, нямало да ни приемат в ЕС! Ами да не бяха! Още една черна точка за тях в очите на българите. Наглост! Взеха на безценица работещи електроцентрали и ги превърнаха в губещи, а нас – в напълно зависими енергийно от чужди държави. А трябва да сме им благодарни!!!

– БОЙКОТ НА БЕТОНОМОРИЕТО. Въпреки твърденията на Никито Ангелкова, че ни очаква силен сезон, пустите плажове по Черно море са факт. Гарнирани със снимки на цени на шезлонги за по 30-40 лева. И минерална вода от 11 лева бутилката. Българите масово се изнесоха към Гърция, където поне за парите се отнасят с теб като с човек. Докато мутрите по Черноморието не разберат, че с бетон, наглост, скъпотия, отвратително обслужване и мръсотия туристи не се привличат, положението ще е същото. А от чужденците отдавна в България идват само най-изпадналите, излъгалите се за първи път и пияндета, които идват само заради алкохола. Бизнес не може да се прави с мутренски похвати!

– ЦЕНИТЕ НАГОРЕ, ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО НАДОЛУ. Другата основна новина не само на седмицата е повишаването на цените на тока, водата, парното, а покрай тях – и всичко останало. Естествено, управляващите вдигат тези цени през лятото, когато има евтини плодове и зеленчуци и не се ползва много ток. А матриялът, поставен на транквиланти на съзнанието, дори не се усеща как го прекарват за пореден път. Скачат за какво ли не, но това, което пряко им бърка в джоба, дори не го отразяват. Започвам да вярвам в теорията за кемтрейлсите. Защото това поведение на обществото може да се обясни само с три неща: лоботомия, упойване с транквиланти, които унасят до степен на зеленчук матрияла и най-лошото – пълна човешка деградация на българите.

Българите плавно изчезват в историята. Демографската катастрофа е такав, че обръщане трудно може да стане, ако не и невъзможно. Един народ, лишен от надежда и бъдеще, се е предал на съдбата си. Съдба, определена от собствената му наивност и омраза един към друг, а не към общите врагове.

Бог да пази България и българите!

Адв. Елена Гунчева, Фейсбук