България е концлагер! Българин цял месец яде сняг, понеже няма стотинки за хляб

Това не е Африка, това е България, страна която се намира в Европа и е част от Европейския съюз. Възможно ли е това да се случи в 21-ви век и то в страна, където управниците и се бият в гърдите, че сме с най-добър икономически ръст в Европа. Явно е възможно и напълно нормално за България човек да яде цял месец сняг, понеже няма стотинки за хляб.

51-годишният Румен Илиев е намерен в тежко състояние, припаднал на улицата и веднага е откаран в отделението по хирургия на общинската болница в Горна Оряховица, съобщава в-к „Телеграф“.

Там е установено, че той е заприличал на жив скелет, сякаш е бил в концлагер от времето на Нацистка Германия. От системно недохранване стомахът му отказвал да приема храна и се е наложило да бъде захранван на системи. Оказало се обаче, че пръстите на краката му са замръзнали и има голяма опасност от ампутация.

Румен Илиев разказва историята си, че повече от 10 години живеел сам. Той няма семейство или живи роднини и единствено разчита на себе си. Преди година последно е работил, като пастир, но оттогава няма работа и не може да си намери. След като никъде не го искали да го наемат, Румен се настанил в изоставен метален фургон, за който казва, че отвсякъде духало ужасно. В продължение на месец той отчаяно обикалял града в търсене на работа, но такава не се намирало.

„Готов бях да работя каквото и да е, Дърва да цепя, сняг да рина само да си изкарам пари за хляба. Но никой не искаше да ме вземе”, разказва бездомникът.

През този месец на отчаяно търсене на работа той не е сложил и трохичка хляб в устата си, а за да задоволи зверския глад е ядял сняг. Накрая от системно недохранване бил припаднал на улицата близо до фургона, в който се бил настанил. Там е и открит от полицията след сигнал на гражданите.

Пита се къде са социалните служби, ако има такива и защо са допуснали такова нещо?