България ликува: Неудържим Гришо продължава в победен устрем

Григор Димитров помете с 6:1, 6:1 испанеца Пабло Кареньо Буста в последния си мач от групата на заключителния за сезона турнир в Лондон.

Така Гришо добави нови 191 000 долара от победата си, както и нови 200 точки в актива си, съобщава gong.bg.

Ако бие и Джак Сок на полуфинала от 22 ч. в събота, нашият ще стане трети в класацията за 2017 година.

От началото на турнира Димитров е набрал нови 600 точки в актива си, като е спечелил общо 573 000 долара от трите си победи в групата.

Иначе този мач срещу Буста нямаше значение за класирането, тъй като Гришо си бе осигурил класирането за полуфинала, а резервата Буста бе аут.

Срещата между двамата е най-кратката на турнира. Тя продължи едва час и две минути, а Григор Димитров добави 200 точки към актива си и е на косъм от топ 3 на тенисистите в света.

Първият сет се разви на шеметна скорост и първите три гейма Григор даде само точка на Буста – 12-1.

Българинът започна с безапелационен гейм на нула, в който сервираше перфектно, след което проби и затвърди. С много настойчива игра Димитров поведе с 0-30 на ретур в четвъртия гейм, а малко по-късно Буста пресили форхенд по дължина, за да му даде нови два брейкбола. Испанецът се справи с първия със стабилна игра от форхенд, а вторият бе неутрализиран със сервис. Григор обаче не се отказа, стигна до нов шанс и фиксира втория пробив със смач.

Испанецът успя да вземе почетен гейм, а Димитров с огромна лекота затвори първия сет за 22 минути. Със зрелищен форхенд уинър, кацнал на мрежата, българинът поведе с 30-15, а след това стигна до два сетбола със силен сервис и ретур в мрежата.

Отново тотално превъзходство на Григор. Буста опита да събере сили и поне да не се излага, но просто бе смазан от българската машина в два сета – 6:1, 6:1.

Източник: Епицентър.бг