България прилича на каруца теглена от прегладняла кранта, управлявана от няколко дебелаци с камшици

Окрадоха държавата, съсипаха образованието и здравеопазването.

Сега подхванаха болниците, за да прикрият по-грандиозните си далавери и управленската некадърност, и прехвърлят вината на други.

В това време затриват хлевоусти телевизии, пробутват Калинки, Дилянчовци и Гинки, проституират с НЗОК, издигат партийни лозунги от бригадирското движение. Третират ни като държанка на повикване, която има само едно единствено право – да си избере позата в която да я онождат.

Стадото се е свило в кошарата, за да не дразни пъдаря и той да размаха гегата. Може да е мизерно и тясно, но има покрив, сено и куче, което ги пази от вълци. Какво се случва извън кошарата не е проблем на стадото. Ката ден го доят и стрижат, но не го бръснат за слива.

България прилича на каруца теглена от прегладняла кранта, управлявана от няколко дебелаци с камшици по “чисто нова” българска магистрала – яваш-яваш покрай дупките, но все в тях.

Понеже живеем в тоталитарна свобода, иде ми да цитирам Албер Камю от повестта “Пропадане”:

“…най-важното е да си несвободен и да се подчиняваш с угризение на някой по-голям негодник от теб. Когато всички бъдем виновни, ще настъпи демокрацията”

Коста Костов, Фейсбук