България цинично беше въвлечена в долнопробен икономически шпионаж в полза на корпоративни американски интереси

„Благата“ вест дойде. Сега разбрахте ли, защо прокъсания български бюджет трябваше да плати 3 милиона грешни български лева на японско-американския гигант през лятото на 2012? Помните ли за какво платихме тия 3 милиона на Уестингхаус?

Тогава премиер беше пак Борисов, а министър на енергетиката – Трайчо Трайков, известен в ядрените среди като Късия, защото онези няколко сантима смелост и мъжественост са недостижими за него.

Та Трайчо, под благосклонния поглед на Борисов даде 3 милиона лева на Уестингхауз, главен конкурент на „Росатом“, за да направи feasability study на техническите книжа на проекта „Белене“. Т.е. „Росатом“ да предаде на конкурента си техническата спесификация и секретните си ядрени технологии на „Уестингхауз“. Че Трайчо има умствени увреждания е видно и с просто око, но Борисов, за когото трети път гласувахте, дали има умствена увреда, за да си представи макар и за момент, как руснаците доброволно предават ядрените си технологии на американците, а българите плащат за това. Е, на това му се вика цинизъм.

Американците се опитаха да ни унижат, но руснаците за разлика от нас имат съхранено чувство за собствено достойнство и за дълг към държавата си. България цинично беше въвлечена в долнопробен икономически шпионаж в полза на корпоративни американски интереси, под натиск на американското и всички европейски посолства. И поради изуйгащниците в нашата политика.

Знаете ли какво последва – тогава работех като подизпълнител на Росатом – „това не може да бъде, Нор! Това никога няма да стане….“ И заведоха арбитражно дело срещу България. Разказвам ви тази история за трети път. Борисов и Трайчо, и Делян Добрев, и всички от ДСБ и разни реформаторчета и соросоидни отвореняци, като външния ни министър от онова време Николай къв беше, те са преки виновници за арбитражното дело срещу НЕК. Те са преки виновници, но доста от вас гласуват за ГЕРБ понеже отказват да направят връзката между готиния телевизионен Борисов образ и действителната картина на неговите действия.

Когато този видовден дойде, ще се ужасите от бездънната глупост и скудоумие на масата българи, които продължавата да го „харесват“. Докога бе, братя, ще влизаме в тоя капан на първосигналното харесване на този или онзи политик! Докога с нашите парици ще спасяваме банкрутирали и нефелни американски концерни. Сега Уестингхауз ще фалира, защото това е евтин начин да си очисти името и ще цъфне с нови имена на световния ядрен пазар. И ще дойде да строи Козлодуй – 7, ако междувременно руснаците не дойдат пак насам. По един друг повод.

Нора Стоичкова, Фейсбук