България в последните 20 г.: комунисти, комунистически наследници говорещи за демокрация, доносници и някакви гладни хиени, станали политици

Смея да твърдя, че за годините в които се занимавам да анализирам политическите процеси в България за последните 20 години, съм научил две неща.

Първото е че политика в България се прави единствено и само с много пари.

Второ няма политик в България, който да е започнал в политиката с идеята да промени нещо в България в полза на хората.

Сега естествено, много от Вас, ще ми кажат, че това не е вярно, но преди да ме заклеймите за пореден път, че казвам истината на глас, ще ви помоля да се позамислите особено Вие така наречените политически анализатори и да ми посочите поне една политическа партия или политик, който през последните 20 години промени нещо в полза на всички хора.

Последните истински мохикани в Парламента, които наистина направиха нещо за хората в Парламента бяха Минчо Христов и Стела Банкова след тях, реални неща в полза на хората няма. И не защото разни популисти от типа Волен Сидеров и Валери Симеонов не са говорели, че нещо щяло да се промени, а защото всички партии в последните 20 години се превърнаха в бастиони на корупция с власт и влияние. И колкото и да звучи странно едно ДПС единствени продължиха да влагат в млади хора, вземаха деца от цяла България под крилото си, пращаха ги в чужбина да учат с партийни пари и днес резултата е налице най – много кадри и то наистина със знания в министерствата и администрациите имат именно те. Звучи странно нали? Но това са фактите и още по странно е че фактите говорят и друго кадрите на ДПС наистина работят и знаят какво и как да правят и то не защото са назначени от ДПС, а изучени в чужбина с парите на партията…

Но както се казва имаме си толкова партии в България, че кой ще се занимава с тези дребни неща, като обучаване на бъдещи кадри и хора със знания. Тя политиката както се казва е лъжица за всяка уста, след като физкултурник и пожарникар го доказаха и народа три пъти се вързва на номера, ако не сме ние няма кой, защото те комунистите са виновни. Няма значение, че бащата на физкултурника е шофьора на дясната ръка на Тодор Живков, а пожарникаря Охраната му, те не са комунисти – те са бъдещето, те са същите десни като Иван Костов и Миглена Кунева, а и да не пропусна и най – новото дясно острие Христо Иванов от стар комунистически род. И нищо чудно след още 20 години лявата комунистическа партия да се окаже по – дясна от партията на Бойко или на Миглена Пръмова и Христо Иванов, понеже и сега виждаме дясната Корнелия Нинова, която скачаше за демокрация по барикадите през 1997 година като шеф на БСП. Виждаме и друго доносници и синове на партийни комунистически велможи днес да са яхнали друга вълна Патриотичната и да заклеймяват гордо комунизма и да говорят за национални интереси в полза на кой явно вече няма за народа голямо значение, понеже народа не вижда интерес да работи за националният интерес по примера на „патриотите“ Каракачанов и Волен, които доволно осребриха интереса си в банковите си сметки.

И сега следя процеса отблизо и гледам раздвижването в така наречените десни,колко са десни е друг въпрос, които доволно потриват ръце и се готвят обединени да се върнат на бял кон в политиката, за да осребрят своето влияние. Защото в България в последните 20 години политиката е това влияние и пари и ако не ми вярвате разходете се до летище София и пребройте хората, заминащи с куфари в ръце, псувайки политиците.

Това е България в последните 20 години, комунисти, комунистически наследници говорещи за демокрация, доносници и някакви гладни хиени не успели никъде в живота и накрая станали политици, за да си оправят живота, докато унищожават животите на милиони българи. Надявам се скоро, онази част Българи, които все още имат някакво желание за Промяна да прозрат, че така наречените политици от познатите ни партии и техните лабораторни клонинги по време на избори нямат силите и възможностите да променят нещо към по – добро в България и никога вече да не им гласуват доверие.

Атанас Калев