България вече рови дъното, след като шоумен и една креслива групичка, обявила се за водещи политици, започват да я ръководят

Чета в пресата: „Народът бил виновен, ако мажоритарният вот се окаже грешка“. Когато приятели започнаха да говорят, че с тези въпроси се е заел шоуменът Слави, и то сериозно всяка вечер, не остана никакво съмнение откъде идват тези поръчки.

България вече рови дъното, след като шоумен и една креслива групичка, обявила се за водещи политици, започват да я ръководят и да й дават насоките за политически живот. Борисов, естествено, разбра, че в тази работа има келепир и веднага нареди на парламентарната група на ГЕРБ да приеме провеждането на референдум с тези въпроси, подкрепени от сателитите в управлението.

Без да бъде разяснено на народа до какво ще доведат тези въпроси, бяха аварийно включени в предстоящите избори за президент и сега партиите се чудят как да излязат от това положение.

Още в деня на изборите се убедих, че хората не са наясно за какво гласуват. Това се потвърди и тези дни на проведената „вечер на семейството“ в квартала, където присъстваха 32 души. Зададох им въпроса знаели ли са за какво гласуват на референдума.

Само една жена каза „Да“. Когато започна да се разнищва до какво води този Изборен кодекс и се видяха вариантите, които водят до още по-голям хаос в управлението на държавата, екипът на Шоуто на Слави веднага прехвърли отговорността на българския народ. Че той носи политическата отговорност, ако въвеждането на мажоритарния вот се окаже грешен. Омбудсманът Мая Манолова спретна набързо едно законче и заедно с кресливата група го внесе в НС. Тези, които подведоха и се подиграха с българския народ и сега прехвърлят вината върху него, нека да се знаят. Те са: шоуменът Слави, журналистът Валери Найденов, социоложката Мира Радева, Иво Сиромахов и Тодор Йорданов.

Отново задавам въпроса: Къде беше българската интелигенция, която се счита за съвестта на народа, и се събуди, след като се видяха резултатите от референдума? Къде бяха определените за пастири на народа?

Защо партиите подцениха този въпрос и не се вдигнаха да го разяснят преди референдума, а сега постфактум се чудят как да излязат от това положение? Толкова ли е политически неграмотен българският народ да се остави един шоумен с една малка креслива групичка да го поведе срещу самия него. Нека още отсега да внимаваме на следващите избори, за да не ни натресат неподходящи хора за народни представители. Ако и тогава се оставим да бъдем излъгани, то нищо добро не очаква България.

Христо Сотиров, Ретро.бг