Българският избирател, независимо дали е ляв или десен, е на път да нанесе огромен ритник върху политическото статукво

Резултатите от втория тур на президентските избори в България отиват към своя логичен край. Българският избирател, независимо дали е ляв или десен, е на път да нанесе огромен ритник върху политическото статукво, върху политическия елит (ляв и десен) на статуквото.

На практика за Цецка Цачева гласува предимно административният капацитет на ГЕРБ и понапазаруваните гласоподаватели в циганските гета. Но е абсолютно погрешно да се поставя еднозначно равенство между Румен Радев и БСП. Достатъчно е човек да се заслуша в предизборните послания на Генерала. Румен Радев даже на дебата в четвъртък даде ясен знак, че се дистанцира от Позитано-20. Достатъчно е да се сравнят изборните резултати (в един и същи ден) на първия тур на президентските избори в София и на кметските избори в кв. Младост, София. Столицата бе червена и Румен Радев бе първи. В Младост кандидатът на БКП за кмет генерал Стефан Стефанов се провали. Той не успя да достигне до балотаж, остана трети. Това, че Позитано-20 се опитва да си припише 100% победата на Румен Радев е разбираемо.

Сегашното ръководство на БСП с инвентарни номера в партийната централа е неделима част от противното на всички българи политическо статукво в нашата страна. И то се опитва с титанични усилия да се рециклира и да получи второ дихание. И още, само медии и хора, на които не са им сменили опорните точки от началото на 90-те на миналия век могат да твърдят, че Румен Радев е човек на Владимир Путин. Както и тези чужди медии, които манипулират своите читатели или просто са назначили на работа неграмотни журналисти. В това число влизат и някои руски медии.

През предизборния период се случи една поучителна и трагикомична сценка на среща на Румен Радев с членове и симпатизанти на БСП. Преди срещата хората помолили бъдещият български президент да носи свои снимки и да раздава автографи. Румен Радев изпълнил молбата на членовете и симпатизантите на БСП. На 10-на метра от него стоял един от самовлюбените в себе си лидери на БСП, който раздавал свои собствени снимки с автограф. Един възрастен човек се объркал по това, че опашката при него е по-малка и се подлъгал, че той раздава също снимки с автограф на Румен Радев. Разочарованието му било огромно, когато разбрал хитрия трик на лидера на БСП и му казал: „Ама момче, това не са снимки на Румен Радев, а твои?!?“ Лидерът се усмихнал безочливо и казал: „Карай деди, ние сме едно и също!“ Да, ама не!

Точно поради казаното по-горе Бойко Борисов ще подаде оставка. И ще разчита на възможно най-бързо провеждане на предсрочни парламентарни избори. Бойко Борисов ще очаква в национален план резултатите от предсрочните парламентарни избори да повторят тези от кметските избори в квартал Младост, София.

По-ясно казано, ГЕРБ да остане първа политическа сила в българския парламент, което към този момент не е нелогично. По овъртолените изказвания на лидерите на останалите политически сили е очевидно, че те не желаят така бързо предсрочни избори. Не са готови за тях.

Единствено ДПС иска предсрочни избори защото знае, че при мобилизация на своя електорат резултатите от доста години са предсказуеми, но нямат потенциал за нарастване. Защото ДОСТ е виртуално-медийна политическа формация и не може да отцепи сериозна част от електората на ДПС.

Предстои ни в близко бъдеще да станем свидетели на „второто полувреме“ от партийната надпревара в България. Купете си пуканки и бира, запасете се с търпение и стойте пред телевизорите! Ще бъде интересно! Забавлявайте се как постепенно българският елит (ляв и десен) на статуквото се пребоядисва в „тръмпистки“ цветове. Единствен „едномерният“ и застинал в своето развитие президент Росен Плевнелиев е неспасяем случай. Залива чужди и наши медии с водопад от глупотевини.

Боян Чуков, Фейсбук