Частен детектив: Много удобно Ангелов да се самоубие, докажете го!

Полицията извършва повторен оглед на мястото, където вчера бе обявено от МВР, че е намерено предполагаемото тяло на Росен Ангелов, отговорен за шесторното убийство в Нови Искър.

Очаква се ДНК анализ да покаже дали откритото в село Луково тяло е на издирвания бивш затворник, който според полицията се е самоубил.

Частният детектив Марин Маринов обаче се съмнява във версията на полицията и развръзката на бруталното престъпление.

„Тази развръзка беше сигурна, това беше най-удобният вариант за всички – да се самоубие. При залавяне нещата стигат до доказване, адвокати и вариант версията да пропадне. Сега нещата са „следствието приключи – забравете“, обясни Марин Маринов пред Bulgaria ON AIR.

„22-ри калибър не е за толкова убийства, но да кажем, че е допустимо. Но да се самоубиеш с такова огнестрелно оръжие и заглушител…“, изрази съмненията си той.

Частният детектив бе категоричен, че на този случай трябва да се даде обяснение. „Ако това е истината, докажете я пред обществото“, призова властите Маринов.

Микробиолог Йордан Стефанов също не крие своите съмнения около истинността на фактите около случая. Той е на мнение, че не може да има категоричност в твърдението, че Росен Ангелов е убиецът от Нови Искър.

Стефанов посочи в „България сутрин“, че ДНК анализът след намирането на петте тела в „къщата на ужасите“ е станал много бързо, а сега вторият – този на Росен Ангелов – все още не е готов.

„Откъде са взели референтен материал? Трябва да се определи какъв е биологичният материал. Следват други реакции, които отнемат доста време. Ако биологичният материал е престоял прекалено много време в околната среда ДНК се уврежда“, обясни микробиологът.

„По-страшна е огромната пропаст между МВР, Прокуратурата и обществото. Никъде не прочетох нито едно изявление „да, това е така“. 7000 човека в тази малка България се издирват. 7000 човека е изключително много! Издирването в най-слабото звено в МВР“, каза още частният детектив Марин Маринов.

Източник: Фрог нюз